arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Gezonde snacks voor het weekend

Maandag begin ik (weer). Herkenbaar? Voor veel mensen die doordeweeks op hun voeding letten is het weekend de periode om juist iets minder met hun dieet bezig te zijn. Zonder schuldgevoel even lekker 2 dagen gewoon eten waar je zin in hebt. Maar er zijn ook gezonde snacks die je in het weekend kan eten, zodat je je ook op zaterdag en zondag aan je dieet kan houden.

Gezonde snacks voor het weekend

Op vrijdagmiddag om 17:00 uur wordt de eerste fles wijn ontkurkt, kaasjes alvast op tafel gezet en chips, bitterballen en m&m’s horen natuurlijk ook bij de borrel. “Want dat is zo gezellig”. Bij een borrel hoort ook een wijntje, het leven is veel te kort om nergens van te kunnen genieten. En bij de vrijdagmiddagborrel hoef je heus niet op een stukje komkommer te bijten of een radijsje met een zure mond naar binnen te werken. Want van chagrijnig kijken is nog nooit iemand mooier geworden. Ook is het zo dat als je jezelf de hele week dingen ontzegt, het verlangen ernaar alleen maar sterker wordt. Thank God it’s friday. Het weekend is inderdaad de beste periode om te genieten, maar om nou meteen helemaal los te gaan is ook het andere uiterste.

Een borrel hoeft zeker niet gezond te zijn, maar hoeft ook niet per se ongezond te zijn. Daarom 3 tips voor een gezonde en rimpelloze borrel:

Nootjes

Niet te verwarren met pinda’s, maar noten zijn gezond. En dan heb ik het niet over borrelnootjes of kruidnoten, maar over echte noten. Kies bij de borrel voor amandelen, cashewnoten, zelfs macadamia’s zijn toegestaan. Net zo lekker en een stuk gezonder dan chips. O ja, en die vetten doen wonderen voor je rimpels.

Pure chocolade

Vergrijp je niet aan de KitKat, snickers en een Mars. Ondanks dat chocolade goed voor je rimpels is, zit het vol suikers. En suikers zijn dan weer uitermate slecht voor je rimpels. Pure chocolade is de oplossing.

Rode wijn

Rode wijn bevat sowieso minder calorieën dan witte wijn en is een stuk beter voor je rimpels. In rode wijn zitten namelijk veel polyfenolen. Een moeilijk woord, maar polyfenolen zijn anti-oxidanten die huidveroudering tegengaan. Santé!

 

Furrow op Instagram