arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-dressing-salade-1

Gezonde sladressing met sojasaus

Het is vaak de dressing die extra smaak aan de salade geeft, maar deze is tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor de nodige calorieën. Als je wilt afvallen kun je natuurlijk rigoureus alle slasauzen schrappen, maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om de dressing zelf te maken.

Een zelfgemaakte dressing is een stuk gezonder, want bij deze variant gebruik je verse ingrediënten en kun je de saus helemaal zelf samenstellen. Deze gezonde sladressing met sojasaus is trouwens niet alleen lekker voor over de salade, maar zorgt ook nog eens voor een mooie huid.

Sojasaus

Vanwege de enorme hoeveelheid van isoflavonen geeft sojasaus een echte boost aan je huid. Behalve dat je collageen minder snel wordt afgebroken, verandert door het eten van sojasaus de structuur van je huid waardoor hij een stuk steviger wordt.

gezonde-dressing-salade

Ingrediënten gezonde sladressing met sojasaus:

  • – 150 ml Japanse sojasaus
  • – 50 ml teryjaki
  • – rood pepertje
  • – sap van een halve limoen
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 theelepel honing
  • – verse gember
gezonde-dressing-salade-4

Gezonde sladressing met sojasaus

Om de hoeveelheid soja te vergroten, bestaat de basis van deze sladressing niet alleen uit sojasaus, met ook uit een klein beetje teryjaki. Let op: teryjaki bevat suiker. Dus hoe meer teryjaki je aan de sojasaus toevoegt, hoe zoeter de dressing wordt, maar ook hoe ongezonder. Doe beide ingrediënten in een kleine pan en pas eventueel de verhouding sojasaus-teryjaki naar wens aan. Zet op middelmatig vuur.

Om voor wat extra pit te zorgen, kun je een rood pepertje (voor de echte die hards met zaadjes) aan de sladressing toevoegen. Snij ondertussen een klein blokje van ongeveer 2 cm gember in kleine stukjes. Voeg er de knoflook aan toe, en als laatste nog het sap van een halve limoen en de honing. Probeer te voorkomen dat de dressing gaat koken. Mocht de saus te dik zijn, dan kun je deze eventueel nog aanlengen met een beetje water.

Deze gezonde sladressing is niet alleen geschikt voor over de salade, maar kun je eigenlijk overal bij eten. Zo is hij ook geweldig bij de couscous met rauwe broccoli.

Furrow op Instagram