arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde Scroppino

Gezonde Scroppino

Van oorsprong wordt dit Venetiaans drankje door de Italianen gezien als tussengerecht en gebruikt om de zware (pasta)maaltijd te laten zakken, maar vanwege de combinatie van sorbetlimoenijs, Italiaanse mousserende witte wijn (Prosecco) en wodka kan het zijn dat hij juist zwaar op de maag ligt. Health & Lifestylecoach Karlijn Hoebe: "Als je ouder wordt, kan het zijn dat je steeds meer moeite krijgt met het verwerken van zuivelproducten. Al helemaal in combinatie met alcohol."

Gezonde Scroppino

Van alcohol, te veel zon, te weinig slaap en grote hoeveelheden suiker is wel bekend dat ze je huid meer kwaad doen dan goed, maar er ligt meer gevaar op de loer. "Van melk kunnen je darmen uit balans raken en zelfs allerlei huidproblemen zoals eczeem en acne veroorzaken."

Deze gezonde Scroppino is vrij van zuivel (en eventueel ook van alcohol) en hierdoor niet alleen makkelijker verteerbaar, maar voorziet je huid door de aanwezigheid van fruit, kokosmelk en honing ook nog eens van de juiste vitamines en mineralen.

Ingrediënten gezonde Scroppino

  • 1 bevroren banaan
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel vanillepoeder – van 1 stokje
  • 8 ijsblokjes
  • optioneel: wodka (met de kanttekening dat deze gezonde Scroppino dan wel een stuk minder gezond is).

Benodigdheden:

  • blender

Recept gezonde Scroppino

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot er een gladde egale massa ontstaat.
  2. Giet de gezonde scroppino in champagneglazen en serveer meteen.

Furrow op Instagram