arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-salade-met-falafel-2

Gezonde salade met pijnboompitten

It’s all in the details en het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. In deze gezonde salade vind je het grootste geheim voor een mooie huid in de pijnboompitten.

Laat je vooral niet misleiden door de grootte van pijnboompitten, want ze zitten echt bomvol vitamines en mineralen. Niacine, foliumzuur en vitamine E zijn ruimschoots vertegenwoordigd. En ook niet geheel onbelangrijk: het pinoleenzuur in pijnboompitten stopt je hongergevoel en voorkomt zo dat je te veel eet. 

Daarnaast bestaat deze gezonde salade met pijnboompitten ook uit pompoen en oranje paprika’s. Vooral in de zomer kunnen (oranje) paprika’s niet vaak genoeg op het menu staan. De luteïne die je in een paprika vindt, zorgt er namelijk voor dat je huid beter beschermd is tegen de zon. En ook de vitamine C, E en zink in deze groente dragen bij aan een mooie huid. 

gezonde-salade-met-falafel-3

Wat heb je nodig voor deze gezonde salade met pijnboompitten?

 • – oranje paprika
 • – pompoen (evt. diepvriespompoen)
 • – ei
 • – pijnboompitten
 • – witte kaas/fèta
 • – falafel
 • – komijn
 • – peper en zout naar smaak toevoegen.

Voor de dressing:

 • – olijfolie
 • – knoflook
 • – chilivlokken
gezonde-salade-met-falafel-1

Recept gezonde salade met pijnboompitten

Omdat de pompoen een herfstgroente is en in de zomer niet altijd even goed verkrijgbaar is, kun je voor deze gezonde salade ook de diepvriesvariant gebruiken. Het voordeel van diepvriespompoen is dat hij het hele jaar verkrijgbaar én dat hij ook nog eens voorgesneden is.

Snij de oranje paprika in kleine blokjes en bak deze samen met de pompoen in de pan met een klein beetje olijfolie. Zodra de pompoen en paprika (bijna) gaar zijn voeg je er het komijnzaad en een teentje knoflook aan toe. Voor de knoflook geldt dat het belangrijk is dat je hem niet te lang meebakt, anders wordt hij bitter.

Kook ondertussen het ei en mocht je twee dingen tegelijk kunnen, dan zou je ook de pijnboompitten kunnen roosteren. Voorkom wel dat je pijnboompitten aanbranden, want hoe zwarter ze zijn, hoe meer AGE’s (lees: slecht voor je huid) er kunnen ontstaan.

De falafelballetjes in deze gezonde salade komen gewoon van de Albert Heijn. Je kunt ze het beste bakken in de kokos- of olijfolie, in plaats van ze nog een keer te frituren.

gezonde-salade-met-falafel-4

Ook de dressing is heel makkelijk te maken. Pers/snij een knoflookteentje en voeg deze toe aan een klein beetje olijfolie. Voeg naar smaak peper, zout en chilivlokken toe.

Leg eerst op een bord wat sla en plaats er daarna de mix van pompoen en paprika bovenop. Voeg er dan de witte kaas, pijnboompitten, falafel en ei aan toe. Besprenkel met dressing. Eet smakelijk.

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram