arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zomerse-glanssalade-3-1024×682

Gezonde salade met grapefruit

Gezonde salade met grapefruit

Met deze gezonde salade met grapefruit zorg je niet alleen voor een mooie huid, maar creëer je tegelijkertijd een zomerse glans. Deze salade zit namelijk vol grapefruits.

Van grapefruits is aangetoond dat ze ontzettend veel invloed hebben op een gezonde én glanzende huid. Grapefruits zitten namelijk vol met spermidine. Spermidine en eten lijken misschien geen goede combinatie, maar in de zoektocht naar de eeuwige jeugd kun je spermidine met alles combineren. Het vertraagt namelijk het verouderingsproces en ondersteunt daarnaast ook nog eens het lycopeen (die van tomatenpuree) die huidbeschadiging door de zon tegengaat.

Zomerse glanssalade

Een grapefruit laat je stralen

Nou zul je in eerste instantie verwachten dat je van een grapefruit zuur gaat kijken (lees: fronsrimpel), maar deze vrucht laat je juist stralen. Naast spermidine zit een grapefruit boordevol zink en anti-oxidanten die je huid herstellen en glans geven. En een grapefruit helpt je om op een natuurlijke wijze vocht te verliezen. Je krijgt van deze vrucht dus niet alleen een zomerse glans, maar bent ook meteen van de vochtophopingen onder je ogen af (mocht je ze hebben). Last but not least bevat grapefruit extreem veel vitamine C, wat de aanmaak van collageen bevordert. Ik ben instantfan van grapefruits.

Wat heb je nodig voor deze gezonde salade met grapefruit?

  • 1 pak quinoa
  • 1 eetlepel kurkuma
  • minimaal 2 rode grapefruits
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • olijfolie
  • 1 bakje basilicum
  • 1 avocado, eetrijp
  • 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 bakje alfalfa

Hoe maak je deze gezonde salade met grapefruit?

Een zomerse glans krijg je niet zomaar, je zult er heel wat snijwerk voor moeten verrichten. Gelukkig kun je makkelijk beginnen door de quinoa te koken. Doe de quinoa samen met een eetlepel kurkuma in kokend water. De quinoa moet ongeveer 15 minuten koken. Ik vind het lekkerder als de quinoa niet meer zo hard is, dus kook ik het soms nog wel 5 minuten langer. Door de kurkuma krijgt de quinoa de leuke, gele kleur.

Zomerse glanssalade-2

Terwijl de quinoa staat te pruttelen kan het grote snijwerk beginnen. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits af. Hierdoor hou je alleen het vruchtvlees over. Snijd verschillende partjes van het vruchtvlees. Leg ze zodra je klaar bent even apart in een bakje. Snijd daarna de avocado in kleine stukjes en zet die ook even apart in een bakje klaar.

Voor de dressing van deze salade rasp je de schil van de limoen en die van de sinaasappel en mengt ze door elkaar heen. Pers het sap uit de vruchten en dit doe je ook bij de schil. Beetje olie erbij en je dressing is klaar. Zodra de quinoa gekookt is kun je deze dressing door de quinoa mengen. Snijd het basilicum in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg deze alvast toe aan de quinoa.

Zomerse glanssalade-4

Zodra alles klaarstaat, schep je de quinoa in diepe borden. Verdeel hier de partjes grapefruit over. Daarna leg je de stukjes avocado en de overige blaadjes basilicum ook op de quinoa. Verdeel hier het geitenkaas over en als laatste bedek je alles met flink wat alfalfa. Mocht je nog wat dressing overhebben, dan kan je dit nog over de salade doen.

Serveer deze salade bij een kopje antirimpelsoep en je loopt er de komende week gegarandeerd jeugdig bij. Eet smakelijk.

Furrow op Instagram