arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
antirimpelmilkshake

Gezonde milkshake

Gezonde milkshake

Een fastfoodrestaurant is nou niet de allerbeste plek in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Zodra je junkfood bestelt kun je gegarandeerd op een extra fijn lijntje in je gezicht rekenen. Maar om met deze temperaturen in de keuken te staan is ook zowat. De stap naar een snelle hap is dan ook snel gemaakt. En bij zo’n hamburgermenu hoort natuurlijk ook een verkoelende milkshake.

Rimpels schieten niet alleen ter plekke in je gezicht van een vette hap, ze varen ook wel op de grote hoeveelheid snelle suikers die er in een milkshake zitten. Gelukkig kun je vanaf nu bij je Happy Meal de gezonde milkshake drinken, (bijna) net zo lekker en nog snel gemaakt ook.

antirimpelmilkshake-pure-chocolade-2

Gezonde milkshake met pure chocolade

Het geheim van deze gezonde milkshake zit hem in de pure chocolade. Chocolade wordt nogal eens in de categorie snoep geplaatst, maar niets is minder waar. Als iets gezond en tegelijkertijd goed voor je huid is, dan is het pure chocolade wel. De antioxidanten die in deze chocolade zitten beschermen je onder andere tegen vroegtijdige huidveroudering.

Nog een bijkomend voordeel: met de gezonde milkshake ben je beter beschermd tegen de zon. De flavonoïden in chocolade zorgen er namelijk voor dat je huid beter uv-stralen kan verdragen, waardoor je uiteindelijk minder rimpels krijgt. Daarnaast heeft pure chocolade trouwens ook nog een zuiverende werking op de huid.

antirimpelmilkshake-pure-kokoswater

Wat heb je nodig voor een gezonde milkshake?

  • – magere kwark of magere yoghurt
  • – bevroren rood fruit
  • – kokoswater
  • – pure chocolade
  • – eventueel wat eiwitpoeder
  • – blender
antirimpelmilkshake-zomer-fruit

Hoe maak je een gezonde milkshake?

Het bevroren fruit zorgt voor het verkoelende effect en geeft je het gevoel dat je echt een milkshake drinkt. Belangrijk dus dat je het fruit bevroren in de blender doet.

Gooi de helft van het bevroren fruit, samen met ongeveer 250 gram (magere) yoghurt in de blender. Giet er een klein beetje kokoswater bij, dit zorgt voor een zoetere smaak. Een antirimpelmilkshake bevat namelijk bijna geen toegevoegde suikers, waardoor hij waarschijnlijk wel wat minder zoet smaakt dan je gewend bent.

Het kokoswater geeft niet alleen extra smaak, maar zit ook bomvol antioxidanten, waardoor nieuwe rimpels echt geen schijn van kans maken. Last but not least gooi je er nog wat pure chocolade door. Als je de antirimpelshake als maaltijdvervanger wilt inzetten, kun je er nog een extra schepje eiwitpoeder doorheen doen. 2 minuten blenden en klaar is je verkoelende gezonde milkshake.

 

Furrow op Instagram