arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
salade-met-halloumi-3

Gezonde lunch: salade met gegrilde halloumi

Je kunt natuurlijk nooit helemaal beweren dat een kaas helemaal supergezond is en ook als je wilt afvallen zou je hem misschien toch wat vaker achterwege moeten laten, maar kaas heeft ook een aantal voordelen. Zo is hij een goede bron van eiwitten, maar bevat kaas bijvoorbeeld ook calcium, vitamine A, vitamine B en ook het onmisbare mineraal voor de huid: zink.

Halloumi gezond

‘Kaas’ is alleen niet altijd even makkelijk verteerbaar, maar dat geldt dan weer niet voor schapen- of geitenkaas. En laat de Cypriotische kaas Halloumi hier nu een mix van zijn. Je vindt hem dan ook in grote hoeveelheden in deze gezonde salade.

Met 20 gram eiwit, 25 gram vet en 2 gram koolhydraten verschilt Halloumi niet veel van ‘kaas’, maar hij heeft een bijzonder hoog smeltpunt en wordt niet voor niets grillkaas genoemd. Je kunt deze kaas namelijk zonder problemen bakken, grillen of frituren. En ondanks dat hij minder zout is, is deze kaas wel de smaakmaker van deze salade.

salade-met-halloumi-1

Ingrediënten gezonde lunch met halloumi

 • boter- of veldsla
 •  ½ avocado
 • cherrytomaatjes
 • 3 plakken halloumi
 • 2 eieren
 • peper & zout
 • (optioneel: 50 gram quinoa of couscous)
salade-met-halloumi-2

Recept gezonde lunch met gegrilde halloumi

 1. Voor deze gezonde lunch heb je ongeveer 2-3 plakken halloumi nodig. Bak deze samen met wat olijfolie in de (grill)pan.
 2. Snij de halve avocado in kleine stukjes.
 3. Was ondertussen de cherrytomaatjes en snij deze in tweeën.
 4. Bak in een andere pan de twee eieren en voeg naar smaak peper en zout toe.
 5. Stel met alle ingrediënten deze gezonde lunch samen. Eet smakelijk!

Furrow op Instagram