arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-ijskoffie-5

Gezonde ijskoffie

Gezonde ijskoffie

Een zomer zonder ijskoffie, mag eerlijk gezegd geen zomer genoemd worden. Zodra de temperaturen stijgen wordt de warme cappuccino dan ook steeds vaker ingeruild voor een verfrissende ijskoffie. Op zich natuurlijk niks mis mee, zolang er aan die ijskoffie maar geen gezoete siroop toegevoegd wordt. Helaas is het zonder smaakje al snel iets te bitter. In tegenstelling tot deze gezonde ijskoffie die door de verse vanille net zo zoet smaakt, maar wel een stuk minder calorieën bevat.

Koffie wordt vaak geassocieerd met ongezond, maar zolang je de hoeveelheid cafeïne beperkt houdt (lees: maximaal twee kopjes koffie per dag) mag je een espresso zelfs gezond noemen.

En nog een reden om toch gewoon toe te geven aan je dagelijkse drang naar cafeïne: het vermindert cellulite. Cafeïne stimuleert de vetverbranding, maar zorgt tegelijkertijd voor een verbeterde doorbloeding van de huid (lees: weg putten in dijen).

gezonde-ijskoffie-2

Wat zijn de ingrediënten voor deze gezonde ijskoffie:

  • – 2 kopjes espresso
  • – vanillestokje
  • – amandelmelk/sojamelk/notenmelk
  • – ijsklontjes
  • *optioneel: kaneel
  • *optioneel: ongezoete slagroom
gezonde-ijskoffie-1

Recept gezonde ijskoffie:

Gezonde ijskoffie is echt binnen 2 minuten klaar. De basis van deze gezonde ijskoffie bestaat uit espresso, amandelmelk of sojamelk, ijsklontjes en verse vanille. Je kunt deze ijskoffie trouwens zo sterk maken als je zelf wilt.

Hou je van een sterke bak, verhoog dan niet ineens de hoeveelheid koffie, maar neem dan niet meer dan 150 ml amandelmelk. Zet 2 kopjes espresso en doe deze in de blender. Voeg er naar smaak amandelmelk aan toe.

gezonde-ijskoffie-3

Gezonde ijskoffie

Doe er ijsklontjes, de vanille van één vanillestokje en wat kaneel bij. Even mixen en klaar is je ijskoffie. Serveer in een glas, al dan niet met nog wat extra kaneel. Ideaal voor een warme zomerochtend. Je kunt er in het weekend natuurlijk altijd nog wat opgeklopte, ongezoete slagroom aan toevoegen.

Furrow op Instagram