arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde, groene pannenkoeken met kokosmelk

Gezonde, groene pannenkoeken met kokosmelk

Misschien moet je even over het idee stappen dat deze gezonde, groene pannenkoeken van spinazie zijn gemaakt, maar ze zijn ideaal als je niet tegen lactose kan. En vanwege de kokosmelk extra goed voor je (huid).

Kokosmelk

Noem kokosmelk en huid in één zin en je weet zeker dat het goed zit. Kokosmelk, niet te verwarren met kokoswater, bevat naast de welbekende gezonde vetten ook eiwitten en calcium.

Aan de ene kant zorgt het calcium voor sterke botten en ondertussen nemen de eiwitten je huid onderhanden.
Daarnaast is kokosmelk ontstekingsremmend (vitamine E), heeft hij een antibacteriële werking (vitamine C) en zit hij vol met de mineralen magnesium, kalium, fosfor en ijzer, die ook allemaal hun steentje bijdragen aan een stralende en glanzende huid.

Ingrediënten gezonde, groene pannenkoeken met kokosmelk

 • 100 gram (gewassen) spinazie
 • 100 milliliter kokosmelk
 • 4 eetlepels speltbloem
 • 2 eieren
 • 4 eetlepels geraspte kokos
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 1 eetlepel agavestroop

Recept gezonde, groene pannenkoeken

 1. Maal de spinazie fijn met een mixer.
 2. Voeg alle ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
 3. Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan.
 4. Schep met een (soep)lepel het beslag in de pan en bak de gezonde, groene pannenkoeken aan beide kanten in 2 à 3 minuten gaar.
 5. Serveer met agavesiroop en vers, rood fruit.

Furrow op Instagram