arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde garnalencocktail

Gezonde garnalencocktail

Vitamine A, B, C, D, E, K, calcium, fosfor, ijzer, koper, kalium, magnesium, seleen, mangaan, zink en chroom. Je moet wel van hele goede huize komen om de ontbrekende vitamine (en mineralen!) te vinden in deze gezonde garnalencocktail.

Natuurlijk zijn de avocado en de garnaal voor het grootste gedeelte verantwoordelijk, maar de verse (!) dille en bieslook dragen ook hun steentje bij.

Bieslook

Bieslook en dille geven namelijk niet alleen een bijzondere smaak aan deze garnalencocktail, maar bevatten net zo veel vitamines en mineralen als de meeste groenten. En soms zelfs nog wel meer!
Om ervoor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan een mooie huid, is het wel belangrijk om de verse variant te gebruiken. Zodra je deze kruiden gaat verhitten gaan namelijk ook de aanwezige antioxidanten, en hiermee ook hun werking, verloren.

Opgeblazen gevoel

Als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel na het eten, dan is het sowieso goed om regelmatig bieslook en dille te gebruiken. Deze kruiden voorkomen namelijk het vasthouden van te veel water in je lichaam, stimuleren de afvoer van afvalstoffen, werken spijsverteringsbevorderend en caritatief. Oftewel: verminderen de ophoping van gassen in je buik. Eet smakelijk voor zo meteen.

Ingrediënten gezonde garnalencocktail (4 personen)

 • 3 eetrijpe avocado’s
 • 2 limoenen
 • 2 eetlepels (suikervrije) mayonaise
 • dille
 • bieslook
 • 150 gram garnalen
 • naar smaak toevoegen: peper & zout

Benodigdheden:

 • staafmixer

Recept gezonde garnalencocktail

 1. Snij de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer.
 2. Roer de mayonaise en limoensap door de mousse. Snij vervolgens de dille en bieslook fijn en voeg deze ook toe aan de mousse, maar houd een beetje achter de hand voor de garnering. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Snij de tweede avocado ook doormidden en vul deze met de avocadomousse en verdeel de garnalen daaroverheen. Garneer tot slot met wat limoen, blokjes avocado, verse dille en bieslook.

Geniet ervan!

TIP: Heb je nog wat avocadomousse over? Met behulp van het limoensap kan je deze prima nog een dag in de koelkast bewaren. Lekker op een rijstwafel!

Elke zondag maakt Health & Lifecoach Karlijn Hoebe een gezond recept. Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching kun je terecht op haar website.

Furrow op Instagram