arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-eierpunch-2

Gezonde eierpunch (met rauwe eieren)

Waarschijnlijk word je al misselijk bij de gedachte alleen al, maar in de zoektocht naar de eeuwige jeugd zijn rauwe eieren eigenlijk onmisbaar. Niets weerhoudt je dan ook om met kerst liters van deze gezonde eierpunch met rauwe eieren op te drinken.

Rauwe zitten eieren bomvol antioxidanten, vitamines A en B, choline en luteïne. Vooral voor de eierdooiers geldt dat ze rauw een stuk gezonder zijn, dan wanneer je ze kookt. Net zoals bij veel andere ingrediënten gaat ook bij eieren een deel van de vitaminen, mineralen en vetzuren verloren, wanneer je ze verhit.

Behalve uit rauwe eieren, bestaat de traditionele eierpunch voornamelijk uit zuivel, alcohol en suiker en is hij hierdoor allesbehalve gezond te noemen. In deze gezonde versie vind je ook rauwe eieren, maar is de melk vervangen door kokosmelk en komt het zoete gedeelte van de bananen. Optioneel is de alcohol, maar laten we eerlijk zijn: wat is een eierpunch zonder alcohol?

gezonde-eierpunch-1

Rauwe eieren drinken

Voordat je gelijk een heel pak rauwe eieren in je gezonde eierpunch gooit, is het wel belangrijk dat je ze van tevoren wast. Ondanks dat de kans klein is dat jouw ei besmet is met salmonella, is het toch beter om je ei even onder de kraan te wassen en eventueel ook nog af te spoelen met een scheutje azijn.

Ingrediënten gezonde eierpunch

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • nootmuskaat
  • ½ theelepel kaneel
  • optioneel: 25 ml Cointreau, bruine rum of whisky
gezonde-eierpunch-3

Recept gezonde eierpunch

Mix de kokosmelk, eieren, nootmuskaat en banaan in een blender. Voeg er eventueel een scheutje Cointreau aan toe. De eierpunch mag er dan misschien iets minder gezond van worden, maar stiekem hoort er natuurlijk wel alcohol in. Schenk in een glas en serveer met een kaneel.

Tip: Drink je deze eierpunch liever warm? Verwarm dan van tevoren de kokosmelk (niet koken!). 

Furrow op Instagram