arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
antirimpelcrackers

Gezonde crackers

Het aantal superfoods per m2 in deze gezonde crackers is echt ongekend hoog. Zaden, noten en pitten: je kunt ze allemaal in deze crackers te vinden. Juist vanwege de enorme hoeveelheid superfoods zijn ze ideaal in te zetten als ontbijt. Beleg je deze gezonde crackers dan ook nog eens met bijvoorbeeld een avocado, dan ben je al helemaal verzekerd van een perfecte start van de dag.

Klein, maar fijn. Ondanks dat lijnzaad namelijk piepklein is, zit het bomvol omega (lees: gezonde vetten), vitamine B, zink, calcium, magnesium en kalium. In de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het dus echt onmisbaar. Het linolzuur dat je in lijnzaad vindt, zorgt er namelijk voor dat het vocht in je huid behouden blijft en dus gehydrateerd. Hierdoor krijgt je huid automatisch een mooie ‘glow’ en kan je de dag door het eten van deze gezonde crackers stralend beginnen.

antirimpelcrackers-5

Maar deze cracker is niet alleen goed voor de huid, hij stimuleert ook nog eens je stofwisseling (leeg: weg opgeblazen buik). Misschien smaken deze crackers door deze informatie een stuk minder lekker, maar het lijnzaad bevat een soort slijm dat je afvalstoffen meeneemt, waardoor je darmen van binnenuit gereinigd worden.

Maar er zitten nog meer voordelen aan lijnzaad: het zorgt namelijk ook voor een vol gevoel, waardoor je gedurende de dag minder snel trek zal hebben. Niet geheel onbelangrijk met de zomer in aantocht. En vergeet ook de zonnebloempitten niet. Deze geven glans aan je haar en nagels. Met recht dus een ‘alles-in-één-cracker.

antirimpelcrackers-8

Wat heb je nodig voor deze gezonde crackers?

  • – 55 gram zemelen. Keuze uit: spelt-, tarwe- of haverzemelen (een combinatie kan ook)
  • – 15 gram lijnzaad
  • – 15 gram roggemeel
  • – 10 gram zonnebloempitten
  • – 10 gram pompoenpitten
  • – 5 gram sesamzaad
  • – 5 gram chiazaad
  • – snufje zeezout
  • – 200 ml water
  • *siliconenmatje
antirimpelcrackers-6

Hoe maak je deze gezonde crackers?

Je kunt ervoor kiezen om de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesam- en chiazaad fijn te maken, maar dit is in principe niet nodig. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de 200ml water in de hakmolen en maal alles fijn. Voeg daarna het water toe en meng dit erdoorheen. Mocht het iets te nat zijn, dan kan je er eventueel wat roggemeel bijvoegen.

antirimpelcrackers-4

Je kunt de crackers bakken op bakpapier, maar een siliconenmatje doet wonderen. Als je een siliconenmatje in huis hebt, smeer je het mengsel daar op uit en leg je het op de bakplaat. Het handigst is om de crackers van tevoren in 8 stukken te snijden.

antirimpelcrackers-3

Bak de gezonde crackers ongeveer 30 minuten op 180 graden. Check daarna of de crackers goed knapperig zijn. Als ze nog niet helemaal goed zijn, keer de crackers dan om en bak ze dan nogmaals 5 minuten. Deze crackers zijn lang houdbaar en goed te bewaren in een afgesloten bakje. Eet smakelijk.

Furrow op Instagram