arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
zalmtompouce-4

Gezond recept: Zalmtompouce met zoete aardappelchips

Zalmtompouce met zoete aardappelchips

Bij een tompouce denk je waarschijnlijk meteen aan het bekende roze gebakje met bladerdeeg en vanillebanketbakkersroom, maar de enige overeenkomst met dit recept is de kleur. Deze ‘tompouce’ is ook roze, maar in plaats van glazuur staan gerookte zalm en zoete aardappelchips aan de basis.

Sommige gerechten bevatten zo veel gezonde vetten, antioxidanten en vitamines dat je het bijna niet kunt maken om ze niet te eten. En dat geldt ook voor deze zalmtompouce. De zalm is namelijk verantwoordelijk voor grote hoeveelheden selenium en vitamine A, D en ijzer, de komkommer voor de vitamine C en zelfs de zoete aardappel draagt bij aan een mooie huid.

Toegegeven, misschien is de gefrituurde variant van zoete aardappelen niet de meest gezonde optie, maar al die vrije radicalen bestrijd je gewoon weer met de overige ingrediënten.

zalmtompouche-2

Ingrediënten zalmtompouce met zoete aardappelchips (4 personen)

  • 400 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • 1 grote zoete aardappel (of meer)
  • Zonnebloemolie
  • Peper of chilipeper uit de molen
zalmtompouche-5

Recept zalmtompouce met zoete aardappelchips

Zoete aardappel frituren is helemaal niet zo ingewikkeld en in principe heb je er ook geen frituurpan voor nodig. Doe wat zonnebloemolie in een pan en laat deze heet worden. Was ondertussen de zoete aardappel schoon en snij in dunne plakken. 

Frituur de zoete aardappel en laat ‘de chips’ uitlekken op wat keukenpapier. Snij ondertussen linten van de komkommer (met schil!). Komkommer bestaat grotendeels uit water en het is juist de schil waarin vitamine C verborgen zit. 

zalmtompouce-5

Zalmtompouce

Hierna is het eigenlijk alleen een kwestie van opmaken. Begin met een recht plakje gerookte zalm, en leg hier vervolgens linten van komkommer op. Hierna een laag van de gefrituurde zoete aardappel om vervolgens te eindigen met weer een laag gerookte zalm. Voor wat extra smaak (en pit!) kun je nog wat chilipeper over de tompouce strooien.

Je kunt deze zalmtompouce serveren met je favoriete saus. Tip: tomatensaus, ravigote of tzatziki! Eet smakelijk!

Furrow op Instagram