arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bloemkoolsoep-met-kurkuma-3

Gezond recept: bloemkoolsoep met kurkuma

Ondanks dat bloemkool minstens zo gezond is, staat deze groente nog steeds in de schaduw van de populaire broccoli en dat terwijl hij minstens net zo veel vitamines, mineralen én antioxidanten bevat. Misschien zelfs nog wel meer.

Bloemkool en kurkuma

Zeg je namelijk bloemkool, dan zeg je bijna automatisch antioxidanten. De lijst is eindeloos: bètacaroteen, quercetine, rutine, cinnamic zuur en kamferol. Voeg je er ook nog eens kurkuma aan toe, dan kun je er helemaal zeker van zijn dat je huidtechnisch goed bezig bent.

Ontstekingsremmend en herstellend én kurkuma zou zelfs pigmentvlekken kunnen verminderen. En het is vooral de combinatie van bloemkool en kurkuma die legendarisch is. Heeft jouw huid deze zomer net iets te veel zon te verduren gehad, dan ben je vanwege het kalmerende effect dan ook bijna verplicht om deze bloemkoolsoep met kurkuma klaar te maken.

bloemkoolsoep-met-kurkuma-1

Let op: kurkuma wordt niet altijd even goed door je lichaam opgenomen. Alleen is dit probleem vrij snel opgelost als je het combineert met piperi­ne (peper!). Het is dan ook belangrijk om sowieso zwarte of rode peper aan deze bloemkoolsoep met kurkuma toe te voegen. 

Ingrediënten bloemkoolsoep met kurkuma

  • 500 gram bloemkool
  • rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • theelepel kurkuma
  • theelepel kerrie
  • rode peper
  • Naar smaak toevoegen: zout
bloemkoolsoep-met-kurkuma-2

Recept bloemkoolsoep met kurkuma

Er is niets zo makkelijk als zelf soep maken. Zelfs als je geen keukenprinses bent, lukt het je nog om deze bloemkool met kurkuma op tafel te zetten.

Snij de rode ui klein en bak deze samen met één of twee teentjes knoflook en een scheutje olijfolie aan in de pan. Snij ondertussen de bloemkool in grove stukken. Zodra de ui glazig is, voeg je de bloemkool toe en bak je deze even kort mee. 

Maak ondertussen de bouillon alvast klaar. Kook ongeveer 1/2 liter water en doe hier een bouillonblokje bij. Zodra de bouillon klaar is, kan deze bij de bloemkool in de pan. Voeg een theelepel kurkuma en een theelepel kerrie toe. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij hem klein. Doe hem bij de bloemkool. 

Laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen. Voor de wijnliefhebbers: je kunt eventueel ook nog witte wijn aan deze bloemkoolsoep toevoegen. 

Zodra de bloemkool helemaal gaar is, maak je met de staafmixer alles helemaal klein. Klaar is bloemkoolsoep met kurkuma. Eet smakelijk!

Furrow op Instagram