arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezond-ontbijt-speltbrood-1

Gezond ontbijt met speltbrood

Een goed begin is het halve werk. Niet voor niets wordt het ontbijt gezien als dé belangrijkste maaltijd. Hou je van een zoet ontbijt dan kun je kiezen voor Griekse yoghurt (met vers fruit), maar ben je eerder het hartige type dan is dit gezond ontbijt met speltbrood misschien wel iets voor jou.

Speltbrood

Wil je geen granen eten (want koolhydraten of gluten!), dan zul je ook speltbrood moeten vermijden. Net als tarwe en rijst is spelt namelijk net zo goed een graansoort, maar met het verschil dat er veel meer eiwitten in spelt zitten. En daarin zit gelijk het voordeel voor je huid.

gezond-ontbijt-speltbrood-6

Naast vitamine E zit speltbrood ook bomvol vitamine B1 en B2. Zo veel dat het gerucht gaat dit brood zelfs voor vermindering van hoofdpijn kan zorgen. En mocht je slecht slapen, dan zou je ook eens kunnen overwegen om wat vaker speltbrood te eten. Het bevat namelijk ook grote hoeveelheden magnesium. Dit mineraal laat je beter ontspannen, ook tijdens je slaap. Niet voor niets wordt magnesium ook wel het antistressmineraal genoemd.

Combineer het speltbrood met rode bieten (kalmerend effect), geitenkaas (vitamine A) en tomaat (lycopeen) en je weet zeker dat je de rest van de dag gebeiteld zit.

gezond-ontbijt-speltbrood-5

Ingrediënten gezond ontbijt met speltbrood

  • 2 sneetjes speltbrood
  • halve avocado
  • tomaat
  • geitenkaas
  • rode biet
  • paprikahoumous

Benodigdheden:

  • grill of broodrooster
  • kaasschaaf
gezond-ontbijt-speltbrood-4

Recept gezond ontbijt met speltbrood

Leg 2 sneetjes speltbrood op de grill of in het broodrooster. Snijd ondertussen de biet en de tomaat in schijfjes.

Zodra de sneetjes speltbrood geroosterd zijn, besmeer je ze met (pikante) paprikahoumous. Plaats de schijfjes rode biet er bovenop. Schaaf daarna kleine reepjes geitenkaas en leg deze op de bietjes. Serveer de halve avocado en de schijfjes tomaat ernaast. Eventueel naar smaak peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!

 

Furrow op Instagram