arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezond-ontbijt-griekse-yoghurt-3

Gezond ontbijt met Griekse yoghurt

Als je wilt afvallen, moet je je stofwisseling op gang houden door om de 2-3 uur iets te eten. Toch is er tegenwoordig steeds meer discussie of al die gezonde tussendoortjes eigenlijk wel nodig zijn en we niet gewoon terug moeten gaan naar 3 maaltijden per dag.

In tegenstelling tot gewone yoghurt zorgt (volle!) Griekse yoghurt langer voor een vol gevoel, waardoor je het met dit gezond ontbijt met Griekse yoghurt zonder problemen tot de lunch redt. 

gezond-ontbijt-griekse-yoghurt-5

Gezond ontbijt met Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is eigenlijk gewone yoghurt, alleen is het vocht uit de yoghurt gefilterd (lees: een dikke, romige yoghurt met meer smaak). Daarnaast bevat Griekse yoghurt meer eiwitten, waardoor je veel minder snel weer honger hebt.

Nog een voordeel van Griekse yoghurt is dat het bijna geen suiker bevat, waardoor je dus ook minder calorieën binnenkrijgt. En het mag misschien even wennen zijn om weer voor volle Griekse yoghurt te kiezen, maar het zijn juist de vetten die zorgen voor een vol gevoel én voor een mooie huid.

gezond-ontbijt-griekse-yoghurt-9

Ingrediënten gezond ontbijt met Griekse yoghurt

  • – Griekse yoghurt (niet vetvrij)
  • – 1 eetlepel pompoenpitten
  • – 1 eetlepel sesamzaadjes
  • – 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • –  frambozen
  • – blauwe bessen
  • – *optioneel: gojibessen
  • – *optioneel: kokos
gezond-ontbijt-griekse-yoghurt-2

Hoe maak je een gezond ontbijt met Griekse yoghurt?

Je kunt dit ontbijt natuurlijk helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Zo kan je de frambozen en blauwe bessen eventueel vervangen door ander fruit. Probeer dan wel fruit te kiezen dat ook veel antioxidanten bevat.

En ondanks dat ze met recht superfoods genoemd mogen worden, is niet iedereen altijd even groot fan van gojibessen, dus die zou je eventueel ook weg kunnen laten.

gezond-ontbijt-griekse-yoghurt-1

Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en voeg er een eetlepel pompoenpitten, sesamzaadjes en gebroken lijnzaad aan toe. Was de frambozen en blauwe bessen en doe deze ook in het kommetje. Eet smakelijk. Ook lekker met kokos!

Furrow op Instagram