arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezond-ontbijt-met-boekweit-3

Gezond ontbijt met boekweit

Geen graan, glutenvrij en bomvol plantaardige eiwitten. Het klinkt allemaal misschien te mooi om waar te zijn, maar als je het nog niet deed, zou je je misschien toch eens moeten gaan verdiepen in de wondere wereld die boekweit heet. Cosmetisch arts Elle Vissers: “Vooral als je wilt afvallen is dit gezond ontbijt met boekweit perfect. Dit plantje (!) wordt namelijk steeds vaker als broodvervanger ingezet.”

Boekweit is hip, maar is eerlijk gezegd wel iets voor de echte diehards. “Maar als je eenmaal fan bent, dan heeft het enorm veel positieve effecten op de huid. Zo vind je in boekweit vitamine B, magnesium, koper, kalium, fosfor, flavonoïden en ook nog eens antioxidanten. En boekweit verbetert de aanmaak van collageen, en zorgt op deze manier voor een stevige huid.”

gezond-ontbijt-met-boekweit-2

Ingrediënten gezond ontbijt met boekweit

  • 75 gram boekweit
  • 1 eetlepel rauwe cacao
  • klontje roomboter of ghee
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • (gehakte) hazelnoten
gezond-ontbijt-met-boekweit-1

Recept gezond ontbijt met boekweit

Spoel 75 gram boekweit schoon in een zeef en kook de korrels met 150 gram water in een steelpannetje. Laat het ongeveer 15 minuten koken met het deksel op de pan.

Zodra de boekweit gaar is, voeg je er 1 eetlepel rauwe cacao aan toe en een klontje roomboter of Ghee. Haal het van het vuur en roer er nog 2 eetlepels honing doorheen. Als laatste nog een eetlepel gehakte hazelnoten en je gezond ontbijt met boekweit is klaar. Eet smakelijk!

Tip: dit recept is glutenvrij en als je de roomboter weglaat is het ook nog eens lactosevrij.

 

Furrow op Instagram