arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
antirimpelijs-4

Gezond ijs maken

Gezond ijs maken

Eiwitten zijn één van de geheimen voor een mooie huid. Het zou weleens het gekookte eitje kunnen zijn dat ervoor zorgt dat mannen minder snel last hebben van rimpels dan vrouwen. Mannen eten namelijk gemiddeld een stuk meer eiwitten per dag dan vrouwen. Ze zijn de bouwsteen van elke cel en zorgen ervoor dat je huid steviger wordt en extra gehydrateerd (lees: rimpels zijn minder zichtbaar).

Eiwitten zijn zelfs zo goed voor je huid dat de kans op rimpels met 40% afneemt als je dagelijks 50 gram koolhydraten vervangt door eiwitten uit bijvoorbeeld mager vlees, yoghurt of vis. Maar om nou de hele dag door vis, kip, tofu of gekookte eieren te eten is ook weer zo wat, al helemaal met deze temperaturen. Er zit dus niks anders op dan gezond ijs maken.

Gezond ijs lijkt op gewoon ijs, smaakt naar gewoon ijs, maar zit bomvol eiwitten. Met temperaturen van twintig graden komt gezond ijs natuurlijk als geroepen.

antirimpelijs-5

Wat heb je nodig voor gezond ijs?

  • 150 ml water
  • protein ice cream
  • kaneel
  • gele vruchten of rode vruchten, zoals abrikozen of aardbeien
  • shakebeker of een mixer

Gezond ijs maken

Op het etiket staat het advies om 150 ml water te mixen met twee scheppen protein ice cream, maar ik gebruik altijd een extra schepje. Ik hou van dik ijs, dus ik doe dus 3 schepjes bij de 150 ml water in een shakebeker. Voor de mensen zonder shakebeker: je kunt ook gewoon een mixer gebruiken.

antirimpelijs-2

Zodra het gemixt is schep je alles in een bakje en dat zet je minimaal 4 uur in de diepvries. Gezond ijs maken vraagt om wat geduld. Schep er wat gele of rode vruchten over, zoals abrikozen of aardbeien. Deze vruchten zitten namelijk bomvol antioxidanten en vitamine C, die er ook weer voor zorgen dat je huid beschermd is tegen uitdroging. Strooi er als laatste eventueel nog wat kaneel over en klaar is het gezond ijsje.

Wil jij ook gezond ijs maken? Protein ice cream is te bestellen via de website van Body&Fitshop voor 12,90 euro.

Furrow op Instagram