
Gezond bananenbrood met havermout, speculaas en pindakaas
Een knisperend haardvuur, een oversizede trui, een glas glühwein en een plakje gezond bananenbrood met havermout, speculaas en pindakaas. Wat wil een mens nog meer? Oké: slagroom. Of misschien wel twee plakken.
Bananenbrood = gezond
Er zitten eigenlijk alleen maar pluspunten aan dit hemelse baksel. Banaan = gezond, havermout = gezond, ei = gezond, appel = gezond, pindakaas = gezond en zelfs de specerijen zijn gezond.
En mocht je willen variëren, dan kun je aan dit bananenbrood met havermout ook nog gezonde (wal)noten, gezonde blauwe bessen, gezonde dadels of gezonde cacao nibs toevoegen.
Ingrediënten bananenbrood met havermout, speculaas en pindakaas
- 100 gram havermout
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 appel
- snufje kaneel
- snufje zout
- snufje koek- & speculaaskruiden
- optioneel: pindakaas
Benodigdheden:
- cakevorm
- keukenmachine of (staaf)mixer
Recept bananenbrood met havermout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn. Doe deze samen met de havermout, kaneel, koek- & speculaaskruiden, zout en de 3 eieren in een keukenmachine of (staaf)mixer. Pureer tot een glad beslag.
- Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Voeg hem aan het beslag toe.
- Vet een cakevorm in. Je kunt hiervoor kokosolie of roomboter gebruiken. Doe het beslag in de vorm en bak het bananenbrood met havermout in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
- Serveer met pindakaas, slag-, kokos- of kaneelroom.
Eet smakelijk!