arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gegrilde-sla-met-ei-2

Gegrilde sla met ei

In het kader van de goede voornemens (afvallen, meer sporten, gezond eten), kan een gezonde salade natuurlijk niet vaak genoeg op het menu staan. Maar om dag in, dag uit op een blaadje sla te knabbelen is ook zowat en het kan zijn dat je op een gegeven moment zelfs een echte warme maaltijd mist. Geen zorgen, hulptroepen zijn onderweg, aangezien de sla in deze gegrilde sla met ei warm geserveerd wordt.

Sla gezond

Ondanks dat sla net als komkommer voor 95% uit water bestaat, kun je een maaltijdsalade zeker in de categorie gezond plaatsen. Zo bevat hij veel vezels, antioxidanten, foliumzuur en ijzer. Wel met de kanttekening erbij dat je natuurlijk niet ineens helemaal losgaat met dressing en croutons.

Gegrilde sla

Het grillen vraagt alleen wel om een slasoort die tegen een stootje kan. Deze langwerpige, stevige slasoort vormt dan ook de basis van deze gegrilde salade met ei. Want het moet gezegd worden: de ene sla is de andere niet. Zo is Romaine sla niet alleen anders van structuur, hij smaakt ook een stuk pittiger. En hij is een stuk gezonder. Zo bevat deze slasoort veel meer vitamine A en C dan de bekende ijsbergsla, en die vitamines kan je huid in de winter extra goed gebruiken.

gegrilde-sla-met-ei

Ingrediënten gegrilde sla met ei

 • Romaine sla
 • ansjovisfilet
 • 2 eieren
 • Parmezaanse kaas
 • knoflookolie (olijfolie + knoflook)

Benodigdheden:

 • Grillpan/ grillplaat
gegrilde-sla-met-ei-3

Recept gegrilde salade met ei

 1. Verwarm de grillplaat en was ondertussen de Romaine sla.
 2. Verwijder de buitenste bladeren van de krop en snij hem doormidden. Besprenkel de sla met knoflookolie.
 3. Grill de sla (aan weerszijden) in ongeveer twee minuten goudbruin.
 4. Leg de gegrilde sla op een bord, voeg er de ansjovisfilet aan toe en besprenkel met Parmezaanse kaas. Serveer met het gebakken ei.*
 5. Ben je geen fan van ansjovisfilet en eet je deze gegrilde salade liever zonder, breng hem dan eventueel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

*Gegrilde sla kun je in principe met alles combineren, maar om ervoor te zorgen dat hij ook een verzadigd gevoel geeft en er een complete maaltijd van te maken, is het goed om aan de groente een gebakken ei (of een andere vorm van eiwitten) toe te voegen.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram