arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gegrilde ananas met kokosyoghurt

Gegrilde ananas met kokosyoghurt

Zolang het nog lekker weer is en je de BBQ nog kunt gebruiken, moet je hem natuurlijk optimaal inzetten. En waarom zou je er alleen gebruik van maken voor het braden van vlees als je er ook perfect ananas op kunt grillen.

Ananas

Heb je tijdens de zomermaanden toch iets te veel van het leven én de zon genoten, dan kun je met behulp van gegrilde ananas met kokosyoghurt de boel weer enigszins rechtzetten. Antioxidanten, vitamine A en een indrukwekkende hoeveelheid vitamine C verminderen pigmentvlekken, laten je huid weer stralen en beperken eventuele opgedane huidbeschadiging door de zon.

Mooi meegenomen: de enzymen bromelaïne en papaïne van een ananas geven je metabolisme een boost. Voor het geval er ook nog wat achtergebleven vakantiekilo's weggewerkt moeten worden.

Let wel op dat je de ananas niet te bruin bakt, waardoor je te veel AGE's binnenkrijgt. Deze hechten zich aan je collageen en elastine. Met huidveroudering tot gevolg (zie ook het artikel: Dit eten veroudert je huid).

Ingrediënten gegrilde ananas met kokosyoghurt

 • Verse ananas
 • Pistachenootjes
 • Kokosrasp
 • Kokosyoghurt
 • Optioneel: gembersiroop

Benodigdheden:

 • BBQ of (grill)pan
 • vijzel

Recept gegrilde ananas met kokosyoghurt

 1. Verwijder de schil van de ananas en snij deze in grove plakken.
 2. Leg de ananasplakken op de BBQ of bak ze ongeveer 5-10 minuten in een (grill)pan. De ananas moet lichtbruin kleuren, maar niet verbranden. Gebruik eventueel wat kokosolie.
 3. Maak ondertussen de pistachenootjes fijn in een vijzel.
 4. Leg één of twee ananasplakken op een bord. Niet nodig, maar wel heel lekker: je kunt eventueel de ananas met wat gembersiroop besprenkelen.
 5. Serveer met kokosyoghurt en strooi er als laatste stap de pistachenootjes overheen. Smakelijk!

Furrow op Instagram