arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Furrow Health: suikervrije week

Etiket pindakaas

Suikervrije week

Stond vorige week nog in het teken van superhydratatie (nondeju, wat heb ik veel water gedronken), deze week probeer ik een week zonder suiker (behalve de suikers uit fruit) te leven. Ach, wat is een week zonder suiker? Ik eet namelijk nooit suiker. Ik heb geen suiker in mijn koffie, geen suiker in mijn thee, eet nooit iets uit een pakje en snoep eet ik al jaren niet meer.  Een stuk taart eet ik alleen op verjaardagen en daar staat er deze week geen van gepland.

Een suikervrije week is dus een eitje voor mij. Toch?

Ik eet het liefst elke ochtend twee waldkornbeschuiten, eentje met pindakaas en eentje met aardbeien. En daar begint de ellende al: pindakaas zit vol met verborgen suikers. Een pot pindakaas bevat koolhydraten, oftewel suikers. Ook mijn waldkornbeschuit moet een week in de broodtrommel blijven, want in brood en beschuit zitten ook koolhydraten. Oef, dit wordt lastiger dan ik dacht.

Ik ben een zoetekauw. ’s Ochtends moet ik iets zoets hebben. Gelukkig kan ik voor mijn ontbijt altijd nog terugvallen op mijn magere kwark… Ook niet, er stond me altijd wel bij dat er een beetje koolhydraten in mijn kwark zaten en bij het grondig lezen van het etiket moet ik ook langzaam tot de conclusie komen dat mijn kwark ook niet geschikt is als ontbijt. Ik ben er eerlijk gezegd heel chagrijnig van.

Eieren zijn ideaal tijdens een suikervrije week

Dat wordt eieren bakken. Ik hou heus van eieren, maar niet in de ochtend, maar er zit echt niks anders op. Ik kan me moeilijk bij de eerste de beste maaltijd van mijn suikervrije week al gewonnen geven. Als ontbijt 3 eieren met gebakken groenten. Mijn lichaam snakt na een uur alweer naar suikers. Ik merk dat ik onrustig word van het missen van mijn vertrouwde ontbijt. Aardbeien als tussendoortje bieden uitkomst. Ook tijdens de lunch word ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt: de chilisaus waar ik mijn kip in wil wokken, blijkt vol met verborgen suikers te zitten. Dan maar een schepje sambal… Je raadt het al: vol met suikers.

Ook geen sambal tijdens mijn suikervrije week

Ik word gek, overal waar ik kijk kom ik verborgen suikers tegen. Ik ben verbaasd hoe ik ongemerkt zoveel suikers binnenkrijg op een dag. Ik was er echt van overtuigd dat ik weinig tot geen suikers at. Hoeveel kom je te weten als je eens echt goed de etiketten van producten gaat lezen. De rest van de week staat in het teken van eieren, groente, vlees, kaas, en een beetje fruit. Het valt me echt vies tegen. En nou blijkt dat mijn moeder stiekem wat teriyaki-saus door de groenten heeft gegooid toen ik daar het weekend heb gegeten. Mijn suikerloze week is eigenlijk nog mislukt ook. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik ben er tijdens deze week echt heel veel wijzer van geworden. Maar ondanks dat ga ik morgenochtend weer aan de pindakaas. Dit keer zal ik er alleen nog meer van genieten dan ik al deed.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram