arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Eton Mess aardbeien

Eton Mess met aardbeien, frambozen en granaatappel

Vergeet rust, reinheid en regelmaat, bij dit toetje is het juist de bedoeling dat het één groot rommeltje is. Gooi (rood) fruit, merengue en (ongezoete) slagroom op één hoop en klaar ben je. En als daarnaast ook nog eens ladingen granaatappelpitjes gebruikt voor de garnering, is deze Eton Mess met aardbeien en frambozen nog huidverjongend ook.

Granaatappel

Mocht je nog geen fan zijn van de granaatappel, dan word je dit ter plekke zodra je de enorme lijst van positieve eigenschappen van deze vrucht leert kennen.

Zowel het fruit, als de olie in de granaatappelpitjes spelen een belangrijke rol voor het versterken van je opperhuid (epidermis) en herstellen tegelijkertijd ook je dieperliggende lederhuid (dermis). Hierdoor ben je beter beschermd tegen de schade die de zon kan aanrichten. En voor het geval je het nog niet wist (of even vergeten bent): 80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon.

En dan is er nog het huidverjongend effect van antocyanidinen en het ellaginezuur in de granaatappelpitjes. Deze twee werken samen, waardoor cellen zich sneller vernieuwen.


Ingrediënten Eton Mess met aardbeien, frambozen en granaatappel

 • 250 gram bevroren aardbeien
 • 250 gram bevroren frambozen
 • 250 gram verse aardbeien
 • 1 granaatappel
 • 1 theelepel honing
 • 500 ml slagroom
 • twee blokken (kant-en-klare) merengue
 • Optioneel: poedersuiker

Benodigdheden:

 • Mixer
 • Slagroomkom
 • Serveerschaal

Recept Eton Mess met rood fruit

 1. Zet de bevroren aardbeien en frambozen met ongeveer één à twee eetlepels water op een zacht vuur en laat het geheel 10 minuten (zachtjes) koken. Daarna laten afkoelen.
 2. Maak de aardbeien schoon en snij deze in stukjes.
 3. Doe een theelepel honing bij de afgekoelde aardbeien en frambozen en mix het geheel glad met een staafmixer.
 4. Klop de slagroom (eventueel met wat poedersuiker) op in een kom tot hij net stijf is. Let op: niet te lang doorkloppen.
 5. Breek de merengue in stukken in een grote schaal. Doe de verse aardbeien erbij, voeg de slagroom toe en roer het door elkaar (Eton Mess!)
 6. Garneer met granaatappelpitjes en besprenkel met de saus van frambozen, aardbeien en honing.
 7. Serveer de Eton Mess met aardbeien, frambozen en granaatappelpitjes direct, anders wordt de merengue zacht.

TIP: Voor een extra huidverjongend effect, kun je de aardbeien eventueel ook marineren in het sap van de granaatappel.

Furrow op Instagram