arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Een appeltje voor de rimpel

Appeltje voor de rimpel-2

Een appeltje voor de rimpel

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van het gezegde ‘an apple a day keeps the doctor away’. Maar door het eten van één appel per dag voorkom je niet alleen een bezoek aan de huisarts, maar een appel zorgt er ook voor dat je voorlopig ook niet naar de cosmetisch arts voor een botox-injectie hoeft. Het blijkt namelijk dat juist de appel een ‘anti-aging effect’ heeft.

Met een appel voorkom je niet alleen rimpels, een appel is ook gewoon gezond en goed voor de lijn. Nou is het niet de bedoeling dat je de hele dag appels gaat eten, want een appel bevat natuurlijk wel fruitsuikers. Toch is het zo dat een appel relatief weinig calorieën bevat en rijk is aan vezels. Zo zit een appel bomvol moeilijke (rimpel)woorden zoals cellulose, hemiscellulose, pectine, lignine en quercetine. En in quercetine zit het grote geheim tegen rimpels. Quercetine zorgt er namelijk voor dat je huid beter beschermd is tegen vrije radicalen. Daarnaast zit een appel ook bomvol vitamine C en deze vitamine is de spil als het om anti-aging gaat. En alsof het nog niet genoeg is, kun je in een appel ook nog vitamine B5 en B9 vinden. B-vitamines zijn nodig om de huid en het haar gezond te houden.

Er bestaan duizenden soorten appels, dus aan keuze in ieder geval geen gebrek. Wel is het zo dat in de rode variant van de appel de meeste quercitine zit, mocht je aan het twijfelen zijn tussen een Jonagold of een Granny Smith.

Appeltje voor de rimpel

Sans Soucis: een appeltje voor de rimpel

Nou vraag ik me in alle eerlijkheid af, hoeveel invloed één appel op je rimpels heeft. Meestal is het zo dat je heel veel van een bepaalde stof binnen moet krijgen voordat het echt invloed heeft op je huid. Ik zou qua hoeveelheid appels eerder denken aan bijvoorbeeld een hele appeltaart per dag. En als je al rimpels krijgt van de gedachte om in de keuken te moeten staan en een appeltaart te bakken, dan kan je het jezelf heel makkelijk maken met de appelstamcellen in het masker van Sans Soucis. 

Heb je trek in een appel van Sans Soucis? Dit appelmasker is verkrijgbaar voor 27,50 bij de drogist of grote parfumerie.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram