arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Turn-back-time-smoothie

De 'turn-back-time'-smoothie

Dat buiten de mussen van het dak vriezen is nog geen reden om geen exotisch fruit meer te eten. Deze 'turn-back-time-smoothie' is juist het perfecte ontbijt voor een koude herfstdag.

Mango

De herfst is hét seizoen van de mango. De tryptofaan in deze tropische vrucht tovert zelfs op de meest regenachtige dag nog een glimlach op je gezicht.

De enige manier om tryptofaan binnen te krijgen is via voeding. Of via mango in dit geval. Je zet tryptofaan om in 5-HTP, dat belangrijk is voor aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon.
Voldoende slaap staat aan de basis van een gezonde huid, maar een goede nachtrust zorgt ook voor meer van het gelukshormoon serotonine.

En nog een laatste reden om op een gure herfstdag een smoothie met bevroren fruit te starten: je vermogen om informatie op te nemen is beter als je 's ochtends ijs eet.

Ingrediënten turn-back-time-smoothie

  • 150 gram bevroren aardbeiden
  • 150 gram bevroren mango
  • 1 avocado
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 10 amandelen

Benodigheden:

  • Blender of mixer

Recept turn-back-time-smoothie

  1. Doe de bevroren aardbeien, mango, avocado, kokosmelk, een eetlepel geraspte kokos en de amandelen in een mixer. Blend tot je de gewenste consistentie bereikt hebt.
  2. Gebruik de rest van de kokos ter garnering van je 'turn-back-time-smoothie' en geniet ervan!

Furrow op Instagram