arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Chocolade goed tegen rimpels

Chocolade goed tegen rimpels

We moesten al veel ontbijtkoek eten, omdat blijkt dat je van kaneel minder rimpels krijgt, maar nu blijkt dat we ook nog eens een reep Mars bij de thee kunnen nemen als we mooi oud willen worden.

Chocolade is namelijk goed voor je huid en fantastisch tegen rimpels. Twee uur nadat je een dosis cacao hebt ingenomen verdubbelt de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert. Dat schrijven onderzoekers van de Duitse Heinrich Heine-Universiteit in de European Journal of Nutrition. Deze verbeterde doorbloeding komt door de polyfenolen die in cacao zitten. Een moeilijk woord, maar polyfenolen zijn een soort wondermiddel.

De onderzoekers gaven tien vrouwen een kopje chocolademelk dat was gemaakt van oplospoeder van een Mars. De ene keer kregen de vrouwen chocolademelk met 330 milligram flavanolen, de andere keer kregen de vrouwen chocolademelk met slechts dertig milligram flavanolen. De flavanolen in cacao, zoals catechine en epicatechine, zijn niet alleen goed voor je hart, ze verhogen bovendien de bloedtoevoer naar de huid.

Vrouwen die drie maanden lang elke dag driehonderd milligram cacaoflavanolen binnenkregen waren niet alleen beter beschermd tegen uv-licht. Hun huid werd ook sterker, dikker en zachter. Daarnaast heeft pure chocolade een ontstekingsremmende en zuiverende werking op de huid. Van pure chocolade kan ook gemakkelijk een gezichtsmasker worden gemaakt door pure chocolade te smelten en deze te mengen met bijvoorbeeld thee.

Hoe cacao de doorbloeding van de huid precies verhoogt, dat kunnen de onderzoekers niet uit hun studie afleiden. Nou, dat maakt mij niets uit, ik ga direct aan de chocolade.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram