arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Cantaloupe-meloen goed tegen rimpels

Cantaloupe meloen goed tegen rimpels-2

Cantaloupe-meloen goed tegen rimpels

Misschien is deze (vreemde) meloen je weleens opgevallen tussen alle andere meloenen, maar het geheim tegen fijne lijntjes en rimpels vind je in de cantaloupe. Deze meloen is groen aan de buitenkant en heeft geel tot oranje vruchtvlees. Je kunt deze meloen goed herkennen aan de strepen die over de schil lopen.

De cantaloupe is een vijand voor fijne lijntjes en rimpels, aangezien deze meloen je huid enorm goed hydrateert. Cantaloupe bevat namelijk een grote hoeveelheid water. Zodra je te weinig water drinkt op een dag, schieten de fijne lijntjes spontaan onder je ogen. Ook  andere rimpels zijn veel dieper als je te weinig water drinkt. Door veel van deze cantaloupe te eten voorkom je dat je huid uitdroogt, omdat je ongemerkt heel veel water binnenkrijgt. Je enige zorg is dus om de hele dag door meloen te blijven eten.

Cantaloupe meloen goed tegen rimpels

Cantaloupe bevat enorm veel vitamine A

En lang leve de enorme hoeveelheid vitamine A in cantaloupe. Vitamine A is een huidherstellende vitamine die fantastisch is als je rimpels wilt bestrijden en het ouder worden wilt vertragen. Deze vitamine stimuleert de celvernieuwing in de opperhuid en hierdoor krijg je automatisch een glanzende, stralende en jeugdige huid. Maar niet alleen vitamine A is volop aanwezig in deze meloen, er zit ook kalium, B-vitaminen (B1, B3, B6 en foliumzuur), vitamine K en magnesium in deze vrucht. Voor de echte diehards, als je de zaden van deze meloen eet, krijg je ook nog eens gezonde vetten binnen in de vorm van omega 3.

O ja, deze meloen is ook nog eens goed voor de lijn. Ik zie mezelf al in gedachten rimpelloos en dun over het strand flaneren. De cantaloupe bevat net als de meeste andere vruchten (en groenten) relatief weinig calorieën. Deze meloen is dus geweldig als gezonde snack, of op het menu te zetten als antirimpeldessert. Ondanks dat een stuk meloen maar 60 calorieën heeft, betekent het trouwens niet dat je week in week uit meloen kan eten, want in een meloen zit nog steeds meer (fruit)suiker dan in een ouderwets glas water.

Misschien nog een laatste tip: cantaloupe doet het in de zomer geweldig als gezonde snack en kun je ook perfect combineren met bijvoorbeeld gerookte zalm. Rimpel- en zomerproof.

Furrow op Instagram