arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Cake met citroen

Cake met citroen

Je zou ervan afvallen, je valt er niet van af. Het zet je spijsvertering aan het werk, het doet helemaal niks voor je spijsvertering. Het houdt je bloedsuikerspiegel in balans, het is slecht voor je bloedsuikerspiegel. Het zit bomvol vitamine C, maar omdat je er netto te weinig van binnenkrijgt, bevat het weer bijna geen vitamine C.
O, en dan is er ook nog de discussie over het wel of niet onderdrukken van je hongergevoel gedurende de dag. Niets zo veel besproken als het glas water met citroen.

Deze cake met citroen moet je ook niet maken, omdat hij gezond is, goed voor je immuunsysteem, suiker-, lactose-, en glutenvrij is, voor meer energie zorgt of vanwege het feit dat hij goed voor je huid is, maar gewoon omdat het een hele lekkere frisse cake is.

Glas water met citroen

Ietwat gewaagd om te zeggen tegen de fanatieke aanhangers, maar misschien zou je je glas water met citroen een keer kunnen vervangen door deze cake met citroen.

Ingrediënten cake met citroen

 • 250 gram boekweit- of rijstmeel
 • 4 eieren
 • 2 citroenen
 • 6 eetlepels kokosolie
 • 6 eetlepels honing
 • 40 gram kokosschaafsel
 • 1 eetlepel wijsteenbakpoeder
 • ½ theelepel vanillepoeder – van 1 stokje
 • snufje Himalaya- of zeezout

Benodigdheden:

 • mixer + kom
 • cakevorm

Recept cake met citroen

 1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Zet een cakevorm klaar en vet deze zo nodig in met kokosolie.
 2. Was de citroenen en rasp de schil boven een kom. Pers vervolgens het sap van de citroenen uit en voeg deze bij de rasp.
 3. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix het geheel totdat er een glad beslag ontstaat. Hou een gedeelte van de kokosrasp achter voor de garnering van de cake met citroen.
 4. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in 40 minuten in de oven op 170ºC gaar.
 5. Haal de citroencake uit de oven en laat hem afkoelen. Haal de afgekoelde cake uit de vorm, smeer deze in met wat kokosolie of honing en bestrooi vervolgens met de rest van het kokosschaafsel.

Eet smakelijk!

TIP: Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminiumfolie kan je deze cake ongeveer 5 dagen bewaren. Je kan er ook voor kiezen om hem in te vriezen. Neem een plakje mee naar je werk, zo heb je een voedzaam en gezond tussendoortje voor tijdens de koffiepauze.

Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Furrow op Instagram