arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Geroosterde b​oterham met b​anaan en pindakaas

Boterham met banaan en pindakaas

Er was dus een tijd dat je gewoon boterhammen kon eten. Geen spelt, zuurdesem of koolhydraatarm, maar gewoon een volkoren boterham. Health & fitnessexpert Jennifer Wilson: "Het is bijna eng om hardop te zeggen, maar brood is ook gewoon gezond." Brood, daar zit wat in. "Vitamine B1, B6, E, seleen, zink, ijzer, koper, magnesium en foliumzuur. En brood is een belangrijke bron van jodium."

Jodium

Te weinig brood betekent ook een eventueel tekort aan jodium: "Eén van de belangrijkste redenen om voldoende jodium binnen te krijgen is vanwege de aanmaak van schildklierhormonen T4 en T3." Maar ook de balans van andere hormonen wordt, direct of indirect beïnvloed door jodium. "Het mineraal speelt een rol bij je energieverbruik, de verbranding van vetten, de groei van je botten en het reguleren van je bloeddruk."

En als je aandurft om een (geroosterde) boterham te eten, besmeer hem dan met banaan en pindakaas. "Net als brood bevatten deze ook relatief veel jodium. Zo weet je tenminste zeker dat je de aanbevolen dagelijkse dosis van 150 microgram binnenkrijgt."

Ingrediënten boterham met banaan en pindakaas:

 • 1 banaan
 • 100% pindakaas (zonder toevoegingen)
 • 2 volkoren boterhammen
 • 50 gram amandelen
 • 1 theelepel kokosolie
 • optioneel: honing

Benodigdheden:

 • (grill)pan
 • vijzel

Recept geroosterde boterham met banaan en pindakaas

 1. Smeer een volkoren boterham in met pindakaas.
 2. Snij de banaan in plakjes en leg deze op je boterham met pindakaas.
 3. Leg vervolgens de andere boterham erop.
 4. Verwarm een (grill)pan op middelhoog vuur en leg de boterham met pindakaas en banaan erin. Bak hem tot de onderkant krokant is, draai hem vervolgens om en bak de andere kant.
 5. Stamp de amandelen fijn met een vijzel.
 6. Serveer je geroosterde boterham met honing en de gecrunchte amandelen.


Furrow op Instagram