arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Boekweitpannenkoeken met aardbeien

Boekweitpannenkoeken met aardbeien

Bij vitamine C denk je waarschijnlijk meteen aan sinaasappels (weerstand!), maar deze vitamine is ook volop vertegenwoordigd in aardbeien. Zelfs meer dan in een sinaasappel (om precies te zijn: in 100 gram sinaasappel zit 49 mg vitamine C en in 100 gram aardbeien 60 mg).

Toegegeven: een vitamine C-serum heeft waarschijnlijk meer effect en je moet wel heel erg veel aardbeien eten voordat het daadwerkelijk effect op je huid heeft, maar alleen al omdat dat deze boekweitpannenkoeken gewoon GODDELIJK zijn, kun je dit ook als excuus gebruiken om ze regelmatig op tafel te zetten.Biologische aardbeien

Voor veel fruitsoorten geldt dat het gezonder is om de biologische variant te eten, maar dit gaat al helemaal op voor aardbeien. In tegenstelling tot andere vruchten heeft de aardbei namelijk geen schil. Kies je voor de niet-biologische variant dan is de kans groot dat de bestrijdingsmiddelen van invloed zijn op de aanwezige vitamines en mineralen.

O ja, wassen heeft geen zin. Ook hier speelt het ontbreken van de schil weer een rol: de pesticiden komen namelijk ook aan de binnenkant terecht. Mocht je biologische aardbeien net iets te duur vinden, dan kun je er altijd nog voor kiezen om zelf als teler aan de slag te gaan.

Ingrediënten boekweitpannenkoeken met aardbeien

 • 200 gram boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 600 ml magere melk
 • 50 gram pure chocolade
 • kokosolie
 • 100 gram biologische aardbeien
 • snufje zout
 • kaneel
 • optioneel: kokosrasp


Recept boekweitpannenkoeken met aardbeien:

 1. Mix de 200 gram boekweitmeel met een snuf zout en voeg één voor één de eieren toe.
 2. Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes. Mocht het geheel nog te dik zijn, gebruik dan wat extra melk.
 3. Verhit ondertussen kokosolie in een pan. Let op: laat de pan goed heet worden.
 4. Bak de boekweitpannenkoeken op een middelhoog vuur aan weerszijden lichtbruin. (Als de bovenkant droog is en er kleine luchtbelletjes ontstaan kan je de pannenkoek omkeren).
 5. Leg de pure chocolade op de boekweitpannenkoek en laat deze langzaam zacht worden.
 6. Serveer met aardbeien, kaneel en eventueel kokosrasp. Eet smakelijk!

TIP: Je kunt deze boekweitpannenkoeken zowel warm als koud serveren.

Furrow op Instagram