arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
banaan-pindakaas-ijs

Banaan-pindakaasijs

Met deze temperaturen kan een ijsje natuurlijk niet ontbreken. Maar in plaats van naar de snackbar te racen voor softijs, of bij de supermarkt een pak magnums uit de vriezer te trekken, kun je ook je eigen ijs maken. Zelfs zonder ijsmachine. Dit banaan-pindakaasijs heb je namelijk in een handomdraai gemaakt.

Banaan

De banaan mag dan niet het meest gezonde fruit zijn, hij wordt niet zonder reden het ‘Golden Fruit’ genoemd. En juist vanwege de aanwezigheid van vitamine A, B, E, ijzer, magnesium en kalium is hij ook enorm geschikt voor een zomerse dag. Het zijn namelijk de antioxidanten in een banaan die het herstellend vermogen van je huid ondersteunen. Broodnodig na een dag met net iets te veel zon.

banaan-pindakaas-3

Ingrediënten banaanpindakaas-ijs:

  • 2 rijpe bevroren bananen
  • 1 eetlepel pindakaas
  • (rauwe) honing/agavesiroop

Benodigheden:

  • Staafmixer/blender
banaan-pindakaas-5

Recept banaanpindakaas-ijs:

Verwijder de schil van de bananen en snij ze in plakjes. Leg ze op een bord of in een bakje in de vriezer.

Zodra de banaan helemaal bevroren is, mix je de plakjes met behulp van blender of staafmixer tot een glad geheel. Voeg dan een eetlepel pindakaas of notenpasta toe en blend nog een keer.

banaan-pindakaas-2

Serveer in een bakje, eventueel met cacao nibs als topping. Eet smakelijk!

PS Gooi niet zomaar de schil van de banaan weg. Hiermee kun je je tanden bleken, maar dan op een natuurlijke manier. Wrijf dagelijks met de schil van een banaan over je tanden en laat het dan nog vijf tot acht minuten intrekken. Je glazuur absorbeert de mangaan, magnesium en kalium uit de schil en die versterken de witte kleur van je glazuur. Het is nogal een karwei en het vraagt ook om heel veel uithoudingsvermogen, maar na een paar weken zou je verschil moeten zien.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram