arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezond-antirimpel-snoepje

Antirimpelsnoepje

Terwijl iedereen een perzikhuidje nastreeft, ligt het echte geheim tegen rimpels in abrikozen. Aangezien dit gezonde antirimpelsnoepje bomvol abrikozen zit kun je er donder op zeggen dat je na het eten ervan in ieder geval één rimpel minder hebt.

Abrikozen

Net als pompoen en wortels zorgt een abrikoos ervoor dat je huid beter is beschermd tegen uv-stralen (lees: minder toekomstige rimpels).  Maar door de grote hoeveelheid vitamine B5 in een abrikoos wordt daarnaast ook nog eens de vernieuwing van cellen gestimuleerd. Je kunt dus niet alleen rekenen op minder rimpels, maar tegelijkertijd ook op een stralende teint.

Wat heb je nodig voor dit gezonde antirimpelsnoepje?

  • – 100 gram gedroogde abrikozen
  • – 1 eetlepel honing
  • – 1 eetlepel lijnzaad
  • – 250 ml pindakaas/ notenpasta
  • – 1 lepel
  • – 1 mes

Hoe maak je het antirimpelsnoepje?

Ik vind het fijn dat ik niet spontaan nieuwe rimpels krijg van het bereiden van een antirimpelrecept. Dit snoepje is gelukkig zo makkelijk te maken dat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken. Het meeste werk is namelijk het in stukjes snijden van de abrikoos.

Dit antirimpelsnoepje bestaat uit eigenlijk alleen maar uit een mix van gedroogde abrikozen, notenpasta (of pindakaas) en lijnzaad. Het lijkt vanwege de ronde vorm op een snoepje, maar kun je door alle gezonde ingrediënten en het ontbreken van toegevoegde suikers meer zien een gezond tussendoortje.

gezond-antirimpelsnoepje-2

Je begint met het in kleine stukjes snijden van de gedroogde abrikozen. Het maakt niet echt uit hoe klein, het ligt eraan wat jouw voorkeur heeft.

gezond-antirimpelsnoepje-4

Daarna doe je de notenpasta, honing en de lijnzaad bij de gesneden abrikoos in een schaaltje en roer je alles goed door elkaar. Ik heb voor mijn snoepjes verse cashewpasta gehaald bij de notenboer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook pindakaas bij de natuurwinkel halen. Deze mix zet je voor minimaal 1 uur in de vriezer. Na een uur is het redelijk hard geworden en kun je er makkelijk ‘snoepjes’ van maken. Om er echte snoepjes van te maken, schep je er met een lepel een kleine hoeveelheid in je hand en draai je er met je handen balletjes van.

Klaar zijn je antirimpelsnoepjes. Met bovenstaande hoeveelheden, maak je ongeveer 20 antirimpelsnoepjes. Je kunt ze eigenlijk de hele dag door eten. Misschien wel een tip: het is wel zo handig om ze in de koelkast te bewaren.

gezond-antirimpelsnoepje-3

Furrow op Instagram