arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anti-stresssmoothie

Antistress-smoothie

2 ons groenten en 2 stuks fruits is het devies, maar als je minder gestrest door het leven wilt gaan, dan zul je dat minstens moeten verdriedubbelen. Althans de hoeveelheid fruit.

Stress

Het is wetenschappelijk aangetoond dat vijf tot zeven stuks fruit per dag je stressniveau met minstens 14% doet dalen.
En als je van middelbare leeftijd bent, dan kan deze hoeveelheid fruit zelfs voor een daling zorgen van 23%. Aan de antistress-smoothie dus.

Wil je helemaal relaxed zijn, dan bevat jouw antistress-smoothie in ieder geval mango en Griekse yoghurt.
Het hormoon tryptofaan in mango zorgt voor een dosis geluk en Griekse yoghurt activeert de orbitofrontale cortex in je hersenen, met als gevolg een blij gevoel.

Wat heb je nodig?

  • 1 mango
  • 1 ananas
  • 1 banaan
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • optioneel: cacao nibs (gelukshormoon theobromine)

Zo maak je een antistress-smoothie

  1. Schil de mango en ananas en verwijder de pit.
  2. Pel de banaan.
  3. Meng de mango, Griekse yoghurt, banaan en ananas in een blender. Laat het geheel op hoge snelheid goed blenden, totdat alle stukjes zijn verdwenen.
  4. Is je antistress-smoothie nog te dik? Verdun deze dan met wat appel- of ananassap. Wil je nog meer fruit? Voeg dan eventueel een appel en wat citroenrasp toe.

Furrow op Instagram