arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Antirimpelsoep

Antirimpelsoep

De kerstdagen staan voor heel veel mensen in het teken van familiebezoeken, cadeautjes en gezelligheid tijdens het Kerstdiner. Met deze anti-rimpelsoep kun je tijdens de Kerstdagen ook aan je rimpels werken. En het leuke is, zonder dat iemand het doorheeft. Door deze speciale anti-rimpelsoep maken nieuwe rimpels ook tijdens de feestdagen geen schijn van kans en hij past hij vanwege zijn extreem rode (Kerst)kleur superleuk als voorgerecht tijdens het Kerstdiner.

Tomatenpuree is ontzettend goed tegen rimpels. Vanwege de grote hoeveelheid lypoceen die in een blikje tomatenpuree zit, helpt het eten van één blikje tomatenpuree per dag het ontstaan van nieuwe rimpels tegengaan. Lycopeen is de roodkleurige voedingsstof die je in rode groenten en vruchten vindt, maar vooral tomaten bevatten enorm veel lypoceen. Lypoceen voorkomt niet alleen nieuwe rimpels, het zorgt er ook voor dat je minder snel verbrandt door de zon. Ook al zie je de zon niet, hij kan ook tijdens de bewolkte en regenachtige feestdagen nog steeds voor rimpels zorgen.

Nou weet ik uit ervaring dat het best pittig is om elke dag een blikje tomatenpuree naar binnen te werken. Gelukkig maakt het geen verschil of je tomatenpuree rechtstreeks uit het blikje eet, of dat je het in je maaltijd verwerkt.

In deze anti-rimpelsoep zit niet alleen een blikje tomatenpuree, de soep bestaat voor het grootste gedeelte uit verse tomaten. Een dubbele dosis lypoceen dus.

Wat heb je nodig voor deze anti-rimpelsoep?

 • 2 grote pakken (roma) tomaten
 • 1 pot gegrilde paprika’s
 • olijfolie
 • 1 blikje tomatenpuree
 • bouillonblokje
 • laurierblaadje
 • Italiaanse kruiden
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • witte wijn
 • grote pan
 • staafmixer

Hoe maak je de anti-rimpelsoep?

Doe een beetje olijfolie in de pan. Snij de 2 rode uien in kleine stukjes en bak deze samen met de knoflook en de Italiaanse kruiden in de pan. Snij ondertussen de (roma) tomaten in grove stukken. Zodra de uitjes bruin zijn, gooi je de tomaten in de pan en bak je deze kort mee. Terwijl de tomaten rustig in de pan meebakken, maak ik de bouillon klaar. Ik kook ongeveer 1/2 liter water en gooi hier een bouillonblokje bij. Zodra de bouillon klaar is, kan deze bij de tomaten in de pan. En omdat het Kerst is, nog een beetje (veel) witte wijn erbij. Dit alles laat ik ongeveer 45 minuten met een laurierblaadje pruttelen. Op het laatste moment kunnen ook de gegrilde paprika’s erbij. Ik koop altijd een pot gegrilde paprika’s bij de Albert Heijn. Die zijn al helemaal klaar en hoeven maar heel kort mee te koken. Zodra de paprika’s helemaal warm zijn, haal je het laurierblaadje uit de pan en met de staafmixer maak je alles helemaal klein. Klaar is je anti-rimpelsoep.

Zouden jullie het doen, elke dag een blikje tomatenpuree eten om rimpels tegen te gaan?

 

Furrow op Instagram