
Anti-aging tosti van volkorenbrood, kaas en mosterd
Alle havermoutpannenkoeken, açai bowls en zuurdesembroden ten spijt, de ouderwetse volkorenboterham is nog steeds het populairst als ontbijt. En tijdens de lunch trouwens ook.
Deze anti-aging tosti van volkorenbrood met kaas en mosterd kan je trouwens elk moment van de dag eten.
Volkorenbrood
Volkorenbrood is naast de meest gegeten broodsoort, ook het gezondst. Volkorenmeel bestaat uit alle delen van de graankorrel, dus ook de zemelen en kiemen die rijk zijn aan vezels, vitamine B en mineralen.
Besmeer diezelfde volkorenboterham met mosterd, dan weet je helemaal zeker dat het qua anti-aging wel goed zit.
Klassieke mosterd bestaat uit azijn, water, mosterdzaad, zout, kurkuma, paprikapoeder en knoflook. Allemaal ontstekingsremmende ingrediënten die bijdragen aan een egale huid, maar ook je gezondheid ten goede komen. Mosterd wordt namelijk al jaren gebruikt tegen gewrichtspijn, verkoudheid én stress.
Ingrediënten anti-aging tosti volkorenbrood met kaas en mosterd
- 2 (dikke) sneden volkorenbrood
- 50 gram oude kaas
- handje rucola
- avocado
- 1 ei
- 1 theelepel Engelse mosterd
Recept anti-aging tosti volkorenbrood met kaas en mosterd
- Kook het ei en warm ondertussen het tosti-ijzer op.
- Besmeer één volkorenboterham met mosterd. Beleg deze daarna met rucola en oude kaas.
- Verwijder de pit van de avocado en leg deze op de kaas.
- Pel het ei, snij in plakjes en verdeel deze over de tosti.
- Smeer de andere boterham ook in met mosterd en plaats deze bovenop.
- Rooster de tosti voor ongeveer 5 minuten. Kaas gesmolten en volkoren boterhammen knapperig? Dan is je tosti klaar om geserveerd te worden. Snij doormidden en: eet smakelijk.