arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anti-aging platbrood

Anti-aging platbrood (zonder zout!)

Zuivel, koolhydraten én vetten? De tijd van koolhydraatarm ligt hopelijk achter je en ook gezonde vetten kun je zonder zorgen eten, dus je kunt je zonder zorgen storten op dit anti-aging platbrood van volle Griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Mocht het angstzweet je toch uitbreken, dan is het goed om te weten dat dit brood geen zout bevat.

Zoutloos

Misschien is het even wennen, maar het kan geen kwaad om af en toe geen (extra) zout toe te voegen. Zelfs als je zoutloos kookt krijg je namelijk ongemerkt nog veel zout binnen via kaas, kant-en-klaarmaaltijden, soep, pizza, sauzen én brood.

Te veel zout staat aan de basis van een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en botontkalking. En als je gebruikmaakt van andere kruiden, hoeft het niet eens ten koste te gaan van de smaak.

Ingrediënten anti-aging platbrood

 • 400 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram volle yoghurt

Ingrediënten kruidenolie:

 • 100 milliter olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 theelepels Za’atar

Benodigdheden:

 • Mixer

Recept anti-aging platbrood

 1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe het samen met de Griekse yoghurt in een grote kom. Mix de ingrediënten tot een glad deeg. Het deeg is goed zodra het elastisch en ietwat plakkerig is.
 2. Verdeel het deeg in 8 stukken.
 3. Rol het deeg plat. Je kunt hiervoor gebruikmaken van plasticfolie. Ondertussen kun je alvast een grillpan op het vuur zetten.
 4. Voor de kruidenolie meng je de olijfolie en de knoflook met de Za’atar. Ook hier hoef je geen extra zout toe te voegen.
 5. Leg het platbrood in de pan en bestrijk beide kanten met de kruidenolie.
 6. Bak het anti-aging platbrood in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin.

Furrow op Instagram