arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gluwein

5 dingen die je wel mag eten tijdens kerst

Meestal leveren de feestdagen juist extra rimpels op. Zo kunnen een gestreste schoonmoeder, jengelende kinderen en tegenvallende cadeautjes ervoor zorgen dat je na Kerstmis niet helemaal ongeschonden uit de strijd komt. Maar met deze ‘5 dingen die je wel mag eten tijdens kerst‘ is de kans zelfs groot dat je 2014 eerder met minder rimpels tegemoet gaat:

Glühwein

Eigenlijk is dit drankje het hele jaar inzetbaar aangezien tegen de combinatie van kaneel, sinaasappel, rode wijn en citroen natuurlijk geen enkele rimpel bestand is. Als je daarnaast suiker in het recept vervangt door honing, dan kan het zijn dat je deze Kerstmis ineens jaren jonger wordt.

slagroom

Slagroom

Als iets goed is in de strijd tegen rimpels, dan is het slagroom wel. Het gaat dan helaas niet om de gezoete variant uit een spuitbus, maar om de (biologische) ongezoete variant. Het is namelijk de toegevoegde suiker die slagroom ongezond maakt.

Slagroom zelf zit bomvol gezonde vetten en bevat daarnaast de antirimpelvitamines A, D, K en last but not least vitamine E. Tijdens het kerstdiner kan een extra toefje slagroom dus niet ontbreken. Let op: het gaat niet om slagroom light, want bij die versie zijn de gezonde vetten juist vervangen door suikers.

zoete-aardappels

Zoete aardappelen

Anders dan de naam doet vermoeden zorgen zoete aardappelen er juist voor dat je extra vet verbrandt tijdens de feestdagen. Zoete aardappelen zitten bomvol vezels, die je een vol gevoel geven.

Maar ze zijn niet alleen goed voor de lijn, ook wallen zijn niet bestand tegen deze aardappel. Mocht je het stukje ‘feest‘ van feestdagen iets te letterlijk nemen en ’s ochtends wakker worden met een kater dan zit er niks anders op dan de aardappel van het kerstdiner in te zetten tegen jouw donkere wallen.

peren

Peren

Vergeet de term ‘perzikhuidje’, het zijn de peren die verantwoordelijk zijn voor het verminderen van je rimpels. Peren zitten vol pectine, dat ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam sneller worden afgevoerd. De kans is groot dat na het eten van gestoofde peertjes jouw grauwe gloed heeft plaatsmaakt voor een stralende teint. Daarnaast bindt pectine zich met water en zorgt dit automatisch voor een vermindering van je fijne lijntjes.

Kalkoen

Kalkoen is niet alleen geweldig voor de lijn, ook in de zoektocht naar de eeuwige jeugd kan hij niet ontbreken. Kalkoen zit vol met de antirimpelvitamines B, B1, B6. Deze vitamines zorgen voor een betere doorbloeding, geven je huid een stralende teint en voorkomen huidverslapping. Er zit dan ook niets anders op dan de kalkoen te verdelen naar ratio rimpels.

Prettige feestdagen iedereen!

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram