arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid-3

Dit moet je niet eten voor een gezonde huid

In de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het belangrijk dat je zo veel mogelijk groente eet en water drinkt. Maar er zijn ook een aantal dingen die in eerste instantie gezond lijken, maar waarvan de rimpels spontaan in je gezicht schieten. 5 dingen die je niet mag eten voor een gezonde huid:

Honing

Alles wat ook maar enigszins neigt naar suiker, daar moet je eigenlijk met zo’n groot mogelijke boog omheen lopen. Suiker hecht zich aan het collageen in je huid en versnelt de veroudering. Oeps. Honing mag dan een natuurlijk product zijn, maar het eten van suikers (in welke vorm dan ook) zorgt voor het vrijkomen van insuline wat ook weer een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van (nieuwe) rimpels. 

5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid

Pastinaak

De vraag is gelukkig hoe vaak je überhaupt deze groente eet, maar pastinaak is iets wat je zo min mogelijk zou moeten eten. Het bevat veel zetmeel, waardoor je bloedsuiker te snel verhoogt (lees: rimpels).

Wil je per se aan de pastinaak, dan kun je deze groente het beste koken. Hierdoor stijgt de insuline in je bloed minder snel, waardoor je de schade misschien kunt beperken tot het ontstaan van fijne lijntjes, in plaats van diepe rimpels.

5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid-2

Frisdrank

Eén blikje cola is niet alleen slecht voor je tanden, het staat ook gelijk aan minimaal één rimpel. Ook van de lightversie schieten de rimpels spontaan in je gezicht. Jouw lichaam moet zo veel moeite doen om de frisdrank te verteren, dat er weinig ruimte overblijft voor het vervoeren van andere afvalstoffen. Het gevolg: een grauwe en futloze huid.

Sowieso is het advies om zoetstoffen te vermijden. Zoetstoffen zorgen er namelijk voor dat je uiteindelijk meer trek krijgt in suiker of het eten van koolhydraten (lees: suiker).

Melk

En ook voor melk geldt dat het in eerste instantie een stuk ongezonder is dan het lijkt. Zo kan een te veel aan melk leiden tot een onrustige huid, puistjes en rimpels. Behalve verborgen suikers vind je in melk ook groeihormonen die kunnen zorgen voor een verhoogde talgproductie. En verwar deze groeihormonen niet per ongeluk met groeifactoren in je gezichtscrème. De eerste zijn slecht voor je huid, in tegenstelling tot groeifactoren die rimpels wel als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid-6

Rijst

Witte, bruine of gele rijst: in de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het beter om je nasi voortaan helemaal zonder rijst te eten. Ook maakt het niet uit of je de gebakken, gekookte of gestoomde variant eet. Elke vorm van rijst doet je huid verouderen. Rijst valt in de categorie koolhydraten en is dus een verkapte vorm van suiker en zorgt op die manier dus voor huidveroudering. Dus dat wordt voortaan sashimi in plaats van sushi en garnalen met groente in plaats van paella. Als je het goed wilt doen tenminste.

Furrow op Instagram