arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mooie handen door voeding

Mooie handen (en sterke nagels!) door voeding

Je handen zijn je visitekaartje. Dus dan ligt het voor de hand dat je je handen goed verzorgt, toch? Maar je hebt waarschijnlijk je handen al vol aan je gezicht.
Als je onderstaand lijstje bij de hand houdt, is er binnen de kortste keren niks meer aan de hand. Mooie handen door voeding.

Makreel

Breekbare, broze nagels zijn vaak een signaal dat je wel wat extra vitamines en mineralen kunt gebruiken. Makreel is dé oplossing voor al je problemen.

Deze vette vis zit boordevol omega 3-vetzuren, maar vette vis bevat bovendien veel proteïne en mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium. En met een makreelsalade weet je zeker dat je geen gebrek zult hebben aan vitamine A, D, K, B12 en C.

Naast sterke nagels, zorgt deze vette vis er ook voor dat je vitamine D-voorraad weer aangevuld wordt.

Amandelen

Biotine wordt vaak gekoppeld aan de kwaliteit van je haar, maar je handen hebben er ook baat bij.
Deze vitamine levert een belangrijke bijdrage aan de productie van keratine en zorgt voor het herstel van je nagels. En mocht er onverhoopt een nagel afbreken, dan kun je met behulp van amandelen ook de groei bevorderen.

Vele handen maken licht werk: als je regelmatig noten, watermeloen, boter, melk, bloemkool, banaan en havermout eet, weet je zeker dat je voldoende biotine binnenkrijgt.

Biefstuk

Witte vlekjes op je nagels zijn volkomen onschuldig, maar met een goed stuk (rood) vlees is er niks meer aan de hand.

Over de oorzaak van deze witte vlekjes heerst nogal wat onduidelijkheid. Een tekort aan zink en ijzer wordt genoemd, maar ook het stoten van je handen kan voor het ontstaan van deze minuscule oneffenheid zorgen.

Meestal verdwijnen de witte vlekjes vanzelf weer, maar je kunt ondertussen wel de conditie van je nagels (en huid!) verbeteren. Naast ijzer, zink en B12 is biefstuk een belangrijke bron van creatine. Essentieel bij het herstel van beschadigingen en daarnaast werkt het ook als antioxidant.

Broccoli

Over antioxidanten gesproken: net als je gezicht worden je handen constant blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Broccoli compenseert het gemis van een zonnebrandcrème door je handen te beschermen tegen vrije radicalen.

Broccoli bevat van nature zo veel vitamines, mineralen en antioxidanten (vitamine A, C en E (in de vorm van alpha-tocopherol)), dat zijn beschermende werking enigszins vergelijkbaar is met een goede zonnebrandcrème.

Het moet gezegd worden: broccoli maakt een hoop goed, maar het is altijd goed om een handcrème met SPF achter de hand te hebben.

Furrow op Instagram