arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kerstmis goed tegen rimpels

Kerstmis goed voor je rimpels

Wie heeft het over kerstkilo's, donkere kringen en wallen, rode vlekken door de alcohol en huidveroudering door een overvloed aan suiker? Kerstmis is juist hartstikke goed tegen rimpels.

Konijn = gezond

Je moet ervan houden en misschien een aantal principes opzijzetten, maar konijn zorgt ervoor dat je 10 jaar jonger uit de kerstdagen komt.
Mager vlees, veel eiwitten, niaciamide, vitamine B12 en gezonde vetzuren maken konijn zo gezond én goed voor je huid.

Vooral als je rosacea hebt, doe je er helemaal goed aan om konijn te eten. Deze vleessoort versterkt de barrièrefunctie van je huid en vermindert de symptomen van rosacea.
Je kunt zelfs redelijk zorgeloos van je glas rode wijn genieten, aangezien konijn de histamineproductie remt. (zie artikel: rode wijn en rosacea).

Is konijn echt niet aan jou besteed, ga dan voor kalkoen. Net zo mager en bovendien bevat kalkoen ook relatief veel vitamine B1, B6, zink en kalium.

Kerstkransjes

Het is niet de bedoeling dat je je misselijk eet, maar een (puur) kerstkransje kan zeker geen kwaad. Integendeel: cacao is een superfood dat meer dan 300 bestanddelen bevat die allemaal bijdragen aan een mooie huid.

Kaarsjes zijn niet alleen gezellig, maar ook rimpelvriendelijk. De minimale verlichting verdoezelt imperfecties en het kaarslicht benadrukt de contouren van je gezicht.

Het is misschien wel goed om je te realiseren dat er een verschil is tussen rauwe chocolade en 'kerstkransjes'.
Zodra cacao verhit wordt gaat namelijk ook een groot deel van de antioxidanten verloren. En als er dan ook nog eens kleurstoffen, bindmiddel, gepasteuriseerde melk en geraffineerde suikers aan toegevoegd worden dan worden diezelfde kerstkransjes ineens een stuk minder gezond.

Pure kerstkransjes dus. Je bent het je huid zelfs verplicht. De flavanolen in cacao, zoals catechine en epicatechine, zijn verantwoordelijk voor een verhoogde bloedtoevoer naar je huid. Twee uur nadat je chocolade hebt gegeten, verdubbelt zelfs de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert. Zie artikel: 5 redenen om meer chocolade te eten.

Glühwein

Je zou voor alcoholvrije glühwein kunnen kiezen, maar de vraag is of dat het kerstfeest ten goede komt. En trouwens de rest van de ingrediënten in glühwein is zo goed voor je huid, dat de alcohol ruimschoots gecompenseerd wordt.

Sinaasappel en citroen zijn verantwoordelijk voor vitamine C, kaneel, kruidnagels en pimentbessen werken ontstekingsremmend, antibacterieel én verdovend en rode wijn bevat enorme hoeveelheden resveratrol. Samen hebben ze een verstevigende werking op je huid en voorkomen hiermee huidbeschadiging in de toekomst. Proost!

Kaarsjes zijn niet alleen gezellig, maar ook rimpelvriendelijk. De minimale verlichting verdoezelt imperfecties en het kaarslicht benadrukt de contouren van je gezicht.

Vrolijk kerstfeest!

Furrow op Instagram