arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
benzylperoxide nadelen

Basiscursus: Benzylperoxide

Saai, saaier, saaist: de ingrediëntenlijst van je dagcrème. Toch zijn sommige ingrediënten echt de moeite waard om je in te verdiepen. Benzylperoxide is er zo één. Silke van der Laan, Indigo cosmetics: "Benzoylperoxide weekt de bovenste huidlaag los en vermindert de groei van huidcellen. Het voordeel hiervan is dat je poriën minder snel verstopt raken. En het ingrediënt doodt de bacterie die acne kan veroorzaken."

Goedkoop, vrij verkrijgbaar en effectief tegen acne. Wat wil een mens nog meer? "Het is oprecht een effectief ingrediënt, maar het heeft tegelijkertijd ook een gebruiksaanwijzing. If it sounds too good to be true, it probably is too good to be true. Vooral het uitdrogende effect is iets om rekening mee te houden."

Stay-C®50 is een natuurlijk complex met dezelfde eigenschappen als benzylperoxide. Het remt de groei van de proprionibacterium acnes-bacterië en peroxidatie van talg.

Jeuk, een geïrriteerde huid én gevoelig voor de zon (huidveroudering!). Silke: "Soms kan het niet anders en is het kiezen uit twee kwaden. Er zijn weinig middelen die zo effectief zijn tegen acne"

Af en toe is er gewoon iets meer 'geweld' nodig. "Het feit dat benzylperoxide de aanmaak van nieuwe huidcellen vermindert en je huid uitdroogt, is wel iets om van tevoren rekening mee te houden."
Gelukkig doet een goede moisturizer vaak wonderen. "Let erop dat je constant het vocht in je huid blijft aanvullen."

Natuurlijk alternatief benzylperoxide

Wil je acne liever iets minder chemisch aanpakken, dan is het Stay-C®50 een goed alternatief. "Stay-C®50 is een natuurlijk complex dat de groei van de proprionibacterium acnes-bacterië remt en peroxidatie van talg. En wil je het helemaal natuurlijk houden dan is appelzuur ook goed bij een onrustige huid."

Zelfs als je de natuurlijke variant van benzylperoxide gebruikt, zul je ervoor moeten waken dat je huid niet uitdroogt. "Niaciamide (in elke vorm), een multivitamine en een vochtinbrengende crème komen het resultaat alleen maar ten goede."

Furrow op Instagram