arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
voorkom-een-bochel

Voorkom een bochel

Zodra je aan een oud vrouwtje denkt is de kans groot dat je een gebochelde, grijze vrouw met een rollator voor je ziet. Het is vooral de bochel die oud maakt. In de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het dus juist zaak om die te voorkomen.

Het is een verkeerde houding die vaak bijdraagt aan het ontstaan van een bochel. Door onze manier van leven (lees: computer, smartphone en e-book) is de kans groot dat je dagelijks urenlang je hoofd naar beneden buigt. Het gevolg is een vastzittende, stijve nek die ervoor zorgt dat je hoofd meer naar voren buigt dan normaal. Hierdoor wordt je nek stijf en is een bochel dichterbij dan je denkt.

Met deze 3 oefeningen wordt de kans op een bochel aanzienlijk verkleind:

voorkom-een-bochel-2

Oefening 1: schouders naar achteren draaien

Met deze oefeningen is het soepel houden van je nek het uitgangspunt. Je krijgt vanzelf een betere houding door je schouders naar achteren te draaien. Hierdoor ga je automatisch rechtop zitten en gaat je hoofd omhoog. Draai je schouders minimaal eens per uur naar achteren.

Oefening 2: soepele nek

De tweede oefening is er speciaal op gericht om te voorkomen dat je nek vast komt zitten. Voor deze oefening ga je rechtop zitten. Beweeg heel langzaam je hoofd naar achteren totdat je het plafond ziet. Doe dit minimaal 3 keer per uur.

voorkom-een-bochel-3

Oefening 3: tong tegen je gehemelte

De laatste oefening in het voorkomen van een bochel doe je met je mond. Door je tong regelmatig tegen je gehemelte te drukken, breng je automatisch je hoofd ietwat omhoog. Bijkomend voordeel, deze oefening lijkt simpel, maar zorgt er ook meteen voor dat je minder last van een onderkin hebt.

Doe dagelijks deze oefeningen tegen een bochel en de kans is groot dat je over 50 jaar nog fris en fruitig door de buurt rondloopt.

 

Furrow op Instagram