arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine-in-de-zomer

Vitamines voor de huid in de zomer

Ondanks dat je in de zomer al een stuk gezonder leeft (lees: je eet meer groente en fruit), zijn er eigenlijk altijd wel een aantal vitamines waar je nooit genoeg van kan hebben. Welke kunnen echt niet ontbreken met dit warme weer? Vitamines voor de huid in de zomer:

Vitamine A

Je lichaam maakt zelf geen vitamine A aan en deze vitamine komt alleen voor in dierlijke bronnen zoals lever, rood vlees, eigeel en zuivelproducten. Tenzij je zwanger bent, is deze vitamine echt onmisbaar in de zomer (en stiekem ook in de winter). Hij is verantwoordelijk voor het herstel van je huid en aangezien het een antioxidant is, voorkomt vitamine A beschadiging door de zon.

vitamines-in-de-zomer-3

Vitamine B

Ook vitamine B is onmisbaar met deze temperaturen. Behalve dat deze vitamine bijdraagt aan een stevige en gezonde huid, heeft hij ook een aantal andere positieve bijwerkingen. Zo beschermt hij je tegen de muggen én stimuleert hij de vetverbranding. Met deze vitamine ben je in één klap slank, mooi en heb je geen last van ongedierte.

Vitamine C

Vitamine C is dé anti-agingvitamine bij uitstek. Hij is essentieel voor de reparatie van de (zongebruinde) huid en ondersteunt ondertussen ook nog eens de aanmaak van collageen. Het is niet alleen een belangrijke antioxidant, maar in combinatie met vitamine E zorgt hij ook voor extra bescherming tegen uv-stralen.

Het kan dus zeker geen kwaad om te checken of je hem tegenkomt op de ingrediëntenlijst van jouw zonnebrandcrème. En je kunt er ook altijd voor kiezen om ook nog eens extra vitamine C te slikken.

vitamines-in-de-zomer

Vitamine D

Ondanks dat je door de zon gratis en voor niks van vitamine D wordt voorzien, kan het toch geen kwaad om ook in de zomer extra vitamine D te slikken. Vooral als je je zomerse kleurtje extra lang wilt behouden, is het advies om dagelijks nog eens 10 microgram vitamine D te slikken. Behalve een mooie huid, geeft deze vitamine je ook nog eens extra energie.

Vitamine E

Net als vitamine C is vitamine E een antioxidant die in elk jaargetijde in van pas komt. Deze vitamine is de drijvende kracht achter de stevigheid van de huid, en is beroemd vanwege zijn herstellend vermogen. Je kunt hem smeren of slikken. Kies je voor het laatste, ga dan voor alfatocopherol, de biologisch meest actieve vorm van vitamine E.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram