arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C is ongeveer de bekendste vitamine die er bestaat. Maar wist je ook dat deze vitamine de allerbelangrijkste vitamine is als het over rimpels gaat? Vitamine C is namelijk de spil van alles als het om anti-aging gaat.

Rimpels ontstaan door vrije radicalen. Moeilijk woord, maar vrije radicalen kun je zien als kleine pistooltjes die de huid beschadigen. Vrije radicalen maken kleine gaatjes in je huid die uiteindelijk zorgen voor één groot gat (lees: rimpel!).

Vrije radicalen zitten overal in: in het zonlicht, autogassen, maar ook bijvoorbeeld in de straling van het beeldscherm van je computer. Oeps, dat betekent dat je van het lezen van dit artikel dus rimpels krijgt… Sorry. Toch moet je doorlezen en ik maak het goed, want van de informatie hieronder krijg je weer minder rimpels.

Er is maar één ding dat je kan beschermen tegen deze vrije radicalen en dat zijn anti-oxidanten. Anti-oxidanten zorgen er voor dat de schade die de vrije radicalen aanrichten, enigszins ongedaan wordt gemaakt. En laat vitamine C nou samen met vitamine E de belangrijkste anti-oxidant zijn.

Vitamine C en collageen

Zoals ik al zei is vitamine C essentieel als het om ‘mooi oud worden’ gaat. Zonder deze vitamine kan er geen collageen aangemaakt worden (oeps), en vitamine C is ook nog eens de transporteur van het collageen naar onze huid. Vitamine C is dus de basis tegen alle rimpels. Bij iedere rimpelbehandeling die je doet, is het dus verstandig om extra vitamine C in te nemen, zodat de aanmaak van nieuwe collageen extra gestimuleerd wordt door de rimpelbehandeling, maar ook door de extra vitamine C.

Waar zit vitamine C in?

Citroenen, kiwi’s, aardbeien en sinaasappels zitten bomvol vitamine C. Maar ook in spruitjes (getverderrie), paprika en broccoli vind je enorme hoeveelheden van deze anti-oxidant. Natuurlijk kun je altijd extra vitamine C slikken. Ik slik elke dag een pil met 1000mg vitamine C. Sommige mensen vinden het eng om zoveel vitamine C te slikken, maar 1000mg is echt niet te veel, want je kan geen overdosis vitamine C nemen. Helaas gaat het overschot niet in je rimpels zitten, maar plas je gewoon uit.

Heb je er moeite mee om zo’n grote pil door te slikken, dan is een bruistablet een hele goede oplossing om toch die 1000 mg vitamine C binnen te krijgen. Elke ochtend als je wakker wordt doe je een tablet Roter in een groot glas water en je hebt je dagelijkse portie voor je rimpels weer binnen.

Furrow op Instagram