arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Slik jij ze? Pillen tegen rimpels?

Pillen tegen rimpels

Er wordt nog steeds gezocht naar de pil der pillen die alle rimpels als sneeuw voor de zon laat verdwijnen, maar een echte verjongingspil is helaas nog niet uitgevonden. Toch zijn er heel veel pillen op de markt en andere supplementen voor een mooie huid.

En er is zelfs een heuse antirimpelpil. Zo hebben L’Oréal en Nestlé een aantal jaar geleden samen Inneov Fermeté ontwikkeld. Deze pil beweert rimpels van binnenuit te kunnen bestrijden. In Amerika (waar anders?) is deze pil echt mateloos populair, maar in Nederland staan we sowieso nog een beetje terughoudend tegenover het slikken van pillen en supplementen. En al helemaal tegenover pillen tegen rimpels.

Astaxanthin, Q10 of Ubiquinol: je kan het zo gek niet bedenken, maar er zijn allerlei pillen op de markt die je kunnen helpen in de strijd tegen rimpels. En dan zijn er nog de algemene supplementen Vitamine C en Vitamine E die altijd goed zijn voor je huid. Niet alleen in Amerika, ook bij onze eigen celebs zijn supplementen hot. Zo slikt Connie Breukhoven dagelijks minimaal 6000 mg Vitamine C en cosmetisch arts Robert Schoemacher spant de kroon door elke dag wel 50 verschillende pillen te slikken.

Supplementen voor je huid of pillen tegen rimpels, zullen geen enkele rimpel laten verdwijnen als je daarnaast niet ook nog eens heel goed voor jezelf zorgt (=saai). Je kunt namelijk nog zoveel vitamines en andere supplementen slikken, als je echt een mooie huid wil krijgen zul je daarnaast ook elke dag je gezicht moeten goed moeten reinigen, niet roken (!), zoveel mogelijk gezonde dingen eten, sporten, de zonnebank vermijden en last but not least voldoende rust nemen.

Of al die supplementen nou wel werken of niet, toch geloof ik wel dat pillen eraan bijdragen dat je uiteindelijk minder rimpels hebt. Misschien is het stom om te zeggen, maar ik geloof dat supplementen er namelijk voor zorgen dat je je nog beter aan je antirimpelregime houdt. Supplementen, vitamines en andere pillen zijn namelijk duur. Als je elke ochtend bij het ontbijt 3 euro aan pillen voor een mooie huid slikt, dan denk ik niet dat je die middag nog lekker onder de zonnebank gaat liggen bakken. Dat is nou echt zonde van je geld.

Je hoeft echt niet gelijk de nieuwe Robert Schoemacher te worden, maar er zijn zeker een aantal basissupplementen die je kunnen helpen in jouw strijd tegen rimpels. Een goede multi-vitamine, Vitamine C, vitamine E en ook het slikken van een visolie is goed voor je rimpels. Van deze supplementen krijg je niet alleen een mooie huid, ze zijn eigenlijk gewoon goed voor je hele lichaam, ongeacht je leeftijd of je hoeveelheid rimpels.

Ik slik zelf elke ochtend een multi-vitamine, visolie (vloeibare), een probiotica, vitamine C en vitamine E. Eigenlijk best veel als ik het zo opschrijf.

Slik jij extra supplementen tegen rimpels of geloof je er niet in?

Furrow op Instagram