arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Retinol crème

Retinol-1

Hyaluronzuur, niacine of hydrochinon: al die ingrediënten hebben de meest moeilijke namen, waardoor je door de rimpels het bos niet meer ziet. Toch zijn er een aantal die je goed moet onthouden als je je rimpels daadwerkelijk weg wilt smeren met een crème. Retinol is één van die superingrediënten.

Retinol en Retin A zijn allebei onderdeel van de populaire vitamine A. Retin A kun je niet zomaar kopen en is in crèmes te vinden waarbij medische begeleiding van een arts of dermatoloog nodig is. Retinol is de ‘milde variant’ en die je gewoon overal kunt kopen.

Ondanks dat retinol in veel gezichtscrèmes verwerkt zit en zonder recept verkrijgbaar is, is het een vrij krachtig ingrediënt. Net als bij vitamine A zul je moeten oppassen en niet zomaar ladingen retinol crème op je gezicht moeten smeren. Het fijne is dat het wel in verschillende sterktes op de markt is, dus je kunt zo zoeken naar een percentage dat voor jouw huid geschikt is. Ook zijn er merken die je stapsgewijs met retinol laten kennismaken. Zo heeft Environ een compleet stappenplan om je huid langzaam aan dit ingrediënt te laten wennen.

Retinol-2

Retinol crème

Retinol mag dan rimpels verminderen, je moet er wel wat voor doen: de dode huidcellen vliegen om je oren en vooral in het begin loop je vaak met velletjes op je gezicht. Niet voor niets, want onder die velletjes komt een stralende, rimpelloze huid tevoorschijn. Heb je er erg veel last van, dan doet een milde scrub (voorzichtigheid geboden!) vaak wonderen.

Vanaf welke leeftijd moet je met retinol crème beginnen?

Het wordt aangeraden om vanaf je 30ste ’s nachts producten te gaan gebruiken die retinol bevatten. Ben je boven de 40 dan is het eigenlijk geen advies meer, maar meer een soort verplichting. De cosmetisch bedrijven liggen nog steeds met elkaar in de clinch of je retinol ook overdag mag gebruiken. Retinol is lichtgevoelig en daarom wordt door veel artsen geadviseerd om het alleen ’s nachts te gebruiken.

Je moet even doorbijten met retinol crème, want het duurt even voordat je echt resultaat ziet. Het duurt vaak minimaal 6 weken (maar ga uit van 3 maanden) voordat je echt wat ziet. Toch vind ik het eerlijk gezegd pittig wat je allemaal moet doorstaan. Ook als je huid eenmaal gewend is aan de retinol kan het zomaar zijn dat je ineens wakker wordt met een gezicht vol velletjes. Allemaal voor een goed doel, maar ik word bijna net zo gek van die schilfertjes als van mijn rimpels.

Niet iedereen mag zomaar retinol gebruiken: als je last hebt van rosacea (rode vlekjes in je gezicht) of ​​eczeem bespreek het dan eerst met je (huis)arts. Bouw retinol dus langzaam op en gebruik daarnaast altijd een vochtinbrengende crème.

Heb jij ervaring met retinol crème of vitamine A? En heb jij het vervellen ervoor over?

Furrow op Instagram