arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pro-age

Pro-age

Anno 2013 kun je echt niet meer aankomen met anti-age, pro-age is de trend van nu. Tot voor kort was een jong uiterlijk het ideaalbeeld en stond een strakke, rimpelloze huid boven aan het verlanglijstje van menigeen, maar tegenwoordig krijgt pro-age steeds meer aanhangers.

Cosmetisch arts Olag Liplavk kan deze trend alleen maar toejuichen: “Soms moet ik in mijn kliniek mensen er echt van overtuigen een rimpel te laten zitten. Het is namelijk niet zo dat als je alle rimpels weghaalt dat je er dan automatisch beter uit gaat zien.”

Pro-age wil trouwens niet zeggen dat je de boel moet laten verslonzen en met grijs haar en een gezicht vol rimpels door het leven moet gaan. Het betekent dat je ernaar streeft om er goed uit te zien voor je leeftijd, juist met behulp van cosmetische behandelingen zoals botox en fillers.

pro-age-2

Pro-age

Volgens Olga is het allerbelangrijkste dat je er rekening mee houdt hoe oud je bent. “Als je probeert om iemand ineens jaren jonger te laten lijken met injectables, is de kans groot dat je uiteindelijk iemand ouder maakt, of nog erger: belachelijk.”

Het draait dus niet allemaal meer om strak en bewegingsloos, maar om er zo goed mogelijk uit te zien voor je leeftijd. Al dan niet met één of meer rimpels. Oeps.

Ook in Hollywood dringt pro-age steeds meer door. Sterren als Nicole Kidman en Kylie Minoque vechten niet meer dagelijks tegen hun leeftijd en kunnen tegenwoordig weer hun voorhoofd bewegen en emoties tonen. Juist door iets minder botox en fillers te gebruiken gaan zij er beter uitzien. “Streef niet een bepaald getal na. Hou er rekening mee hoe oud je bent. Als je 40 bent, probeer dan niet ineens weer 30 te lijken, maar zorg ervoor dat je er gewoon geweldig uitziet voor je leeftijd”.

pro-age-angelina-jolie-lippen

En Olga benadrukt ook dat het bij pro-age juist belangrijk is dat je niet iets moet nastreven wat er nooit is geweest. Heb je dus nooit de volle lippen van Angelina Jolie gehad, laat ze dan ook niet ineens extreem opvullen. En heb je nooit opgetrokken wenkbrauwen gehad, gebruik dan ook niet ladingen botox om dat effect wel te bereiken. “Juist door imperfect te zijn, geef je je gezicht karakter en behoud je je persoonlijkheid. Perfectie is zelden haalbaar, dus zorg gewoon voor een stunning versie van jezelf”.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram