arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
komkommer-3

Komkommer gezond

Als je de volgende keer tijdens een gezichtsmakser 2 schijfjes komkommer op je ogen legt, zou je ook eens kunnen overwegen om ze op te eten. Komkommer is namelijk enorm gezond kan echt niet ontbreken in je strijd tegen rimpels.

Deze groente bestaat voor 95% uit water en in de overige 5% vind je de vitamines B en C. Het water in de komkommer zorgt onbewust voor meer hydratatie en hierdoor kunnen afvalstoffen versneld worden afgevoerd (lees: minder fijne lijntjes en een mooie huid).

En zie jij je fijne lijntjes liever gaan dan komen, dan komt vitamine B van pas. Deze vitamine in de komkommer ondersteunt de vochttoevoer van je huid, zorgt voor een gezonde uitstraling en geeft hem een stralende glans.

komkommer-1

Schil komkommer gezond

In de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het trouwens wel belangrijk dat je de schil laat zitten. Daarin bevindt zich namelijk een grote hoeveelheid vitamine C, waar geen enkele rimpel tegen bestand is. Zonder voldoende vitamine C geen collageenaanmaak en hij is ook nog eens de transporteur van dat collageen naar onze huid.

komkommer-2

Komkommer weinig calorieën

Mocht je de schil echt heel erg vies vinden dan kan je deze alsnog gebruiken als eye-patches. Leg de schil  van een komkommer in laagjes onder je ogen en vochtophopingen verdwijnen net zo snel als ze gekomen zijn.

En komkommer is trouwens niet alleen geweldig in de strijd tegen rimpels, als je af wilt vallen kan deze supergroente ook niet in je koelkast ontbreken. Vanwege de grote hoeveelheid water stilt hij de honger en bevat hij bijna geen calorieën. Eet je koolhydraatarm, volgens de regels van Sonja Bakker, of vetvrij zoals bij NewFysic: er is geen dieet te vinden waar je geen komkommer mag eten.

Mocht je nog een stukje komkommer overhebben, dan kun je het gebruiken om een slechte adem te voorkomen. Neem een schijfje en plaats het voor 30 seconden tegen je gehemelte aan. Het doodt alle bacteriën in je mond die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem.

Misschien een tip om te combineren met je oefeningen tegen rimpels in je hals?

 

Furrow op Instagram