arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
lui-huid-door-creme

Kan je huid lui worden van een crème?

Naast de allang bekende Labello-verslaving is er een nieuwe fenomeen ontstaan: verslaafd aan je gezichtscrème. Door elke dag een serum of moisturizer te gebruiken zou je jouw huid te veel verwennen, waardoor je niet meer de natuurlijke vetten aanmaakt die juist zo belangrijk zijn.

Simpel gezegd: door een gezichtscrème te gebruiken zorg je juist voor meer rimpels in plaats van voor minder. En dat niet alleen, je komt ook in een vicieuze cirkel terecht en raakt verslaafd aan je dagcrème. Want je droogt door het gebruik ervan niet alleen je huid uit, maar gaat ook steeds meer crème gebruiken om de ‘problemen’ mee op te lossen.

Van de gedachte dat je ’s ochtends geen dagcrème meer mag gebruiken, schieten de rimpels bij de meeste vrouwen spontaan in het gezicht. Maar de vraag is überhaupt: kan je huid lui worden van een crème?

huid-lui-door-crème

Vooral de beroemde dermatoloog Dr. Zein Obagi is ervan overtuigd dat het verkeerd gebruik van moisturizers ervoor kan zorgen dat je juist sneller rimpels krijgt.

Hij noemt de vochtinbrengende crèmes ‘disasters‘ en reist de hele wereld rond om aan te geven dat een moisturizer eerder zorgt voor huidveroudering in plaats van voor huidverbetering.

huid-lui-door-crème-3

Vochtinbrengende dagcrème

Toch zijn zelfs de experts er nog niet over uit of je je huid überhaupt lui kan maken en discussiëren de artsen dus volop.

Zo zou de huid namelijk überhaupt nergens verslaafd aan kunnen raken. Aangezien de aanmaak van vetten niet afhankelijk is van wat je op de huid smeert, maar te maken heeft met je hormonen, kun je je huid volgens de tegenstanders van deze theorie niet ‘verwennen‘.

Maar van de gedachte dat ik geen crème meer mag gebruiken, word ik lichtelijk nerveus. Dan maar een junkie, maar ik kan het niet aan om voortaan alleen nog maar zonnebrandcrème te mogen gebruiken.

Wat denk jij: kan je huid lui worden van een crème?

 

Furrow op Instagram