arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Japans eten is het geheim van een rimpelloze huid

Japans eten is het geheim van een rimpelloze huid

Niet alleen de allerduurste gezichtscrème is in Japan te vinden, ook het Japanse eten is het geheim van een rimpelloze huid. Voordat je nu meteen een vliegticket naar Tokio boekt (vanwege de vervuiling is deze stad bij voorkeur slecht voor je rimpels), de sushi en zeewier uit de koeling van de Albert Heijn is al geschikt. Bij Japanse vrouwen is geen kraaienpootje te vinden, maar ook op de rest van hun gezicht is vaak geen enkele rimpel te bespeuren. Sushi, maki, nigir, sashimi en vooral zeewiersalade zijn het geheim. Japans eten is de oplossing voor al je rimpels en het zorgt tegelijkertijd voor een stralende teint.

Zeewier voorkomt dat hyaluronzuur wordt afgebroken

Van vette vis is algemeen bekend dat hij supergoed is voor je huid en je rimpels, omdat hij de aanmaak van collageen stimuleert en ervoor zorgt dat de huid elastischer wordt, maar in de bijbehorende zeewiersalade schuilt het echte geheim van een mooie huid. Zeewier voorkomt namelijk dat het hyaluronzuur in je lichaam wordt afgebroken. Hyaluronzuur is niet voor niets één van de meest populaire ingrediënten van veel anti-rimpelcrèmes, het is ook essentieel voor een jonge, rimpelloze huid. Een tekort aan hyaluronzuur is namelijk de oorzaak van nieuwe rimpels, maar een tekort zorgt er ook voor dat je huid droger en slapper wordt (lees: hamsterwangen!).

O ja, de Japanners hebben nog een tip: ook de huid van de vis is enorm belangrijk in de zoektocht naar een rimpelloze huid. De Japanners geloven namelijk dat de huid van de vis zorgt voor een stralende teint die je in de wintermaanden zo hard kan gebruiken.

Leuk weetje: 畝間 is de Japanse vertaling voor Furrow.

Furrow op Instagram